• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRIMERA: Barselona lako odbila napad Reala

Aktuelni sastav Reala iz Madrida verovatno bi važio za najjaču fudbalsku silu današnjice... Da nema Barselone.

 PRIMERA: Barselona lako odbila napad Reala Izvor: MONDO

Real je probao da bude lider pobjedom nad fenjerašem Saragosom (1:3), ali je u posljednjem terminu u nedelju, Barselona do vrha napunila mrežu Real Sosijedada (5:0) i vratila se na čelo Primere.

Malo je neprijatno ono što fudbaleri Barselone rade konkurenciji u La Ligi... Posljednja četiri rivala šampiona Španije stradala su sa ukupnom gol razlikom 0:19!?

Poslije Almerije (0:8), Reala iz Madrida (5:0), Osasune (0:3), "Blaugrana" je demolirala i Real Sosijedad na svom terenu - 5:0! Počelo je golom Davida Vilje u devetom minutu, a završilo se pogotkom Bojana Krkića u prvom minutu nadoknade vremena na Kamp Nou.
U međuvremenu, mrežu su tresli Andres Inijesta (33) i Leo Mesi (47, 87).

Bila je to deveta uzastopna pobjeda Barselone u Primeri, toliko ubjedljiva da je potpuno suvišno opisivati utakmicu, šanse, golove, driblinge... Možda će Espanjol narednog vikenda, kao uslovno rečeno domaćin, pružiti nešto jači otpor ekipi Pepa Gvardiole.

Do tada, Barsa (40) će imati dva boda više od Reala (38).

Ekipa Žozea Murinja u Saragosi zabilježila je i devetu pobjedu u posljednjih deset kola Primere, a ta jedna koja nedostaje je ustvari katastrofalan poraz u "El Klasiku".

Ipak, od tada, Real je pobijedio Valensiju na svom terenu sa 2:0, a potom i Saragosu na njenoj La Romaredi - 1:3 (0:2).

Rezultatski ubjedljiva pobjeda Reala nad posljednjim timom Primere "počela" je pogotkom Mesuta Ozila u 15. minutu, ali je mogla da počne na potpuno drugačiji način, jer je prije toga Anhel Lafita uzdrmao prečku gola Ikera Kasiljasa.

Kada je to "preživio", Real je uzeo loptu, počeo da steže obruč oko gola protivnika, a nedugo potom stigao je i vodeći gol Ozilja, koji je divno prebacio Lea Franka, poslije dodavanja Marsela.

Na odmor se otišlo sa 0:2, jer je Kristijano Ronaldo poslao "raketu" u mrežu Saragose. Leo Franko možda nije ni vidio loptu, a igrao se 44. minut.

Već tada, bilo je jasno da će Real (bar neko vrijeme) biti lider na tabeli, a potvrda je stigla u drugom minutu nastavka kada je Anhel Di Marija povisio na 0:3. I Argentinac je lobovao Franka, ali na pas Ćavija Alonsa. U tom trenutku, mnogi su se pitali, koliko će puta Franko vaditi loptu iz mreže, ali sljedeći koji je to radio bio je njegov kolega na drugoj strani.

"Desetka" Saragose Nikolas Bartolo "promiješao" je odbranu Reala, a Rikardo Karvaljo bio je taj koji ga je "srušio" pred Kasiljasom. Penal za bijelo-plave, koji je u 1:3 pretvorio iskusni Gabrijel Fernandez "Gabi", u 54. minutu.

Ovaj igrač sa bijele tačke donio je za sada jedinu pobjedu Saragosi u 15 odigranih kola Primere, protiv Majorke (3:2). Tog, 7. novembra, igrao se šesti minut nadoknade kada je Gabi konačno donio radost navijačima na La Romaredi, ali se od tada malo promijenilo, jer su bodove odnosili redom Sevilja, Viljareal, Real...

Srpskog reprezentativca Ivana Obradovića nije bilo ni na klupi za rezervne igrače, na kojoj je nemo sedeo novi trener Havijer Agire, svjestan da će malo toga moći da uradi u namjeri da se izbegne Sekunda naredne sezone.

Saragosa ima samo devet bodova, jednu pobjedu, šest remija.

S druge strane, poraz od Barselone ostao je jedini za Murinja od kada je preuzeo Real Madrid ovog ljeta. Od tada, 18 pobjeda, četiri remija i poraz. Ali kakav...

Fudbaleri Atletika iz Bilbaa pobijedili su Espanjol sa 2:1 i spriječili večerašnjeg rivala da izbije na treće mjesto na tabeli španske Primere. Atletik je oba gola postigao u drugom poluvremenu, a strijelci su bili Fernando Ljorente i David Lopez.

Pobjeda na "San Mamesu" došla je "iz dvojke", jer je Pablo Osvaldo u 33. minutu doveo Espanjol u vođstvo.

David Trezege je sa dva gola predvodio Erkules do pobjede nad Malagom od 4:1. I na tom susretu bilo je 0:1 na poluvremenu, ali je onda povratnik u Primeru bio više nego ubjedljiv...

REZULTATI 15. KOLA:

Atletik Bilbao - Espanjol 2:1 (0:1)
/Ljorente 73, Lopez 78 - Osvaldo 33/

Herkules - Malaga 4:1 (0:1)
/Trezege 66, Drente pen 69, Paz 72, Kiko 81 - Fernandez 12/

Majorka - Rasing Santander 0:1 (0:0)
/Serano 90+2/

Sporting - Levante 1:1 (0:0)
/Eguren 80 - Saisedo 72/

Real Saragosa - Real Madrid 1:3 (0:2)
/Gabi pen 54 - Ozil 15, Ronaldo 44, Di Marija 47/

Barselona - Real Sosijedad 5:0 (2:0)
/Vilja 9, Inijesta 33, Mesi 47, 87, Krkić 90+1/

U ponedeljak:

Valensija - Osasuna

U subotu:

Hetafe - Viljareal 1:0 (0:0)
/Albin 89/

Sevilja - Almerija 1:3 (0:0)
/Kanute 83 - Vargas 48, Pjati 81, 90/

Atletiko Madrid - Deportivo La Korunja 2:0 (2:0)
/Aguero 8, 35/

TABELA: Barselona 40, Real Madrid 38, Viljareal 30, Espanjol 28, Valensija (-1) 24, Atletiko Madrid 23, Hetafe 23, Real Sosijedad 22, Atletik Bilbao 22, Majorka 21, Sevilja 20, Erkules 18, Deportivo 17, Rasing 17, Osasuna (-1) 15, Levante 15, Almerija 13, Malaga 13, Sporting 11, Saragosa 9.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC