• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

APERTURA: Ludilo u La Plati!

Huan Sebastijan Veron je uradio to ponovo... Estudijantesu je donio drugu titulu u četiri godine.

 APERTURA: Ludilo u La Plati! Izvor: MONDO

Golovima Rodriga Lopesa u posljednjih 15 minuta utakmice Estudiantes je savladao Arsenal sa 2:0 (0:0) i peti put u klupskoj istoriji osvojio titulu šampiona argentinskog fudbalskog prvenstva Aperture.

Identičnim rezultatom (2:0) slavio je i Velez Sarsfild protiv Rasing Kluba.

Bila je to, međutim, "pirova pobjeda", pošto su dva tima ostala na istom rastojanju kakvo je bilo uoči posljednjeg kola (dva boda) i Estudiantes je zasuženo stigao do titule.

Zanimljivo je da je "dželat" Veleza bio novi heroj Estudiantesa. Lopes je, naime, svojevremeno nosio dres kluba koji je sada u posljednjem kolu ostao bez titule, a golovima protiv Arsenala donio istu u La Platu.

Prvi pogodak na meču protiv Arsenala Lopes je postigao u 75, a drugi u 87. minutu. Do tada navijači domaćeg tima strahovali su da se ne ponovi prošla godina, kada je Estudiantes u posljednjem kolu ostao bez trofeja.

Jer, Velez je u 55. minutu već imao prednost od dva gola protiv Rasing Kluba, a Estudiantes nije bio ni blizu pogotka, pošto je Kristijan Kampestrini činio čuda na golu Arsenala.

Na kraju ni Kampestrini nije bio svemoguć, a Lopes je "smirio" navijače koji su bili ubijeđeni da će se ponoviti prošlogodišnji šampionat kada je Estudiantes u posljednjem kolu "remijerm" protiv Rozarija titulu prepustio Argentinos Juniorsu.

Golove i slavlje iz La Plate pogledajte na našem web portalu www.mondo.rs.

U Argentini, ali i još nekoliko južnoameričkih zemalja, šampionat se igra dva puta godišnje. Apertura (Otvaranje) i Klausura (Zatvaranje). Ne postoji važnije od ta dva šampionata, već se podjednako važnim prvakom države smatra i pobjednik Aperture i Klausure.

Zanimljivo, Estudijantes je dvije od pet titula u istoriji osvojio od kada se čuveni Huan Sebastijan Veron 2006. godine vratio u La Platu, među "studente" sa kojima je 1994. godine počeo bogatu seniorsku karijeru. Popularni "La Brujita" (Mala vještica) uveliko je stekao kultni status među crveno-bijelima...

REZULTATI POSLJEDNJEG, 19. KOLA:

Estudiantes - Arsenal 2:0
Rasing Klub - Velez Sarsfild 0:2
San Lorenco - Banfild 2:1
Kolon - Njuels Old Bojs 1:1
Ol Bojs - Godoj Kruz 2:2

Preostali mečevi igraju se u noći između ponedeljka i utorka.

TABELA: Estudijantes 45, Velez Sarsfild 43, Arsenal 32, Godoj Kruz 29, Rasing 29, River Plata (-1) 28, Lanus (-1) 28, Ol Bojs 26, Njuels Old Bojs 26, Kolon 26, Boka Juniors (-1) 24, San Lorenco 24, Argentinos Juniors (-1) 23, Tigre (-2) 21, Banfild 20, Olimpo (-1) 18, Kilmeš (-1) 16, Gimnazija La Plata (-1) 14, Independijente (-2) 14, Urakan (-1) 13.

(agencije/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC