• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Anćeloti napušta Čelsi i preuzima Romu?

Karlo Mikelanđelo Anćeloti napustiće London u junu i ostvariti jedan od ciljeva koji je zacrtao na početku trenerske karijere.

 Anćeloti napušta Čelsi i preuzima Romu? Izvor: MONDO

Italijanski dnevnik "Impero Romanista" objavio je tekst u kojem tvrdi da će Anćeloti, bez obzira kakve rezultate bude ostvario sa Čelsijem do kraja sezone, u junu očistiti svoj radni sto na "Stamford Bridžu" i postati trener Rome, kluba za koji je igrao od 1979. do 1987. godine.

Anćelotijev Čelsi nalazi se u debeloj krizi, nakon što su Italijan i "plavci" prošle sezone dominantno osvojili Premijer ligu i FA kup. Ekipa je u seriji od pet utakmica u prvenstvu bez pobjede, a u međuvremenu, na tabeli, Čelsi su pretekli Arsenal, Mančester siti, Mančester junajted...

I pored toga, vlasnik kluba Roman Abramovič, svojevremeno najveći zagovarač ideje da se Anćeloti dovede iz Milana na klupu Čelsija, izjavio je da Italijan ima punu podršku u daljem radu.

Ipak, u Italiji postoji verzija koja kaže da će Anćeloti otići iz engleskog fudbala na kraju sezone i da se već dogovorio da preuzme Romu od Klaudija Ranijerija. Anćeloti, koji je pre Čelsija vodio Milan, Juventus, Parmu i Ređijanu, navodno je već na vezi sa sportskim direktorom Rome Brunom Kontijem i vlasnicom tima Rozelom Sensi.

Navijači Rome već su oduševljeni pri samoj pomisli da bi novi trener kluba mogao da bude bivši kapiten, koji je za Romu odigrao 171 meč u Seriji A, pre nego je 1987. godine prešao u Milan, za koji je nastupao do 1992. godine, kada je završio profesionalnu karijeru.

Prvi Anćelotijev klub bio je Parma (1976/1979). Za reprezentaciju Italije, odigrao je 17 mečeva, jednom bio i strijelac.

U intervjuu koji je dao oktobra 2009. godine, 51-godišnji Anćeloti je rekao da u ovoj etapi svoje karijere ne vidi da može da vodi nijedan klub u Italiji, osim Rome i da bi to bilo ostvarenje sna za njega. Pored Rome, Anćeloti je naveo da bi mogao da vodi reprezentaciju Italije.

Nešto kasnije, u maju ove godine, poslije osvajanja FA Kupa sa Čelsijem, popularni "Karlito" rekao je da želi najmanje deset godina da trenira Čelsi i da ne bi imao ništa protiv da potom preuzme reprezentaciju Engleske.

Kao igrač, Anćeloti je osvojio jednu titulu u Seriji A (1983) i četiri Kupa (1980, 1981, 1984, 1986) sa Romom, potom još dva skudeta sa Milanom (1988, 1992), uz jedan Kup (1988), ali i postao prvak Evrope dva puta (1988, 1990).

U oba navrata, Anćeloti je sa Milanistima osvajao i Superkup Evrope, kao i Internacionalni kup (1989, 1990).

Bio je član reprezentacije Italije, koja je na Mundijalu 1990. godine, kao domaćin, osvojila treće mjesto.

Kao trener, Anćeloti je za dve sezone sa Juventusom osvojio samo Intertoto kup (1999), ali je zato bio znato uspješniji u Milanu, od 2001. do 2009. godine. Od kada je naslijedio Fatiha Terima, Anćeloti je rosonerima donio dve titule prvaka Evrope (2003, 2007), jedno FIFA svjetsko prvenstvo klubova (2007), Superkup Evrope (2003, 2007), titulu prvaka Italije (2004), Kup Italije (2003) i Superkup Italije (2004).

Sa Čelsijem, već u prvoj sezoni osvojio je tri trofeja, Premijer ligu, FA Kup i Čeriti Šild.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC