• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZVEZDA: Borha stiže u srijedu, Fernando teško

Kolumbijca Kristijana Borhu očekuje dvogodišnji ugovor u Zvezdi. Fernando Gomez De Žezus vjerovatno ostaje u Flamengu, koji mu nudi ugovor.

 ZVEZDA: Borha stiže u srijedu, Fernando teško Izvor: MONDO

Kolumbijac Kristijan Borha, bivši član brazilskog Flamega, trebalo bi da doputuje u srijedu u Beograd i odmah ode na ljekarske preglede.

Ukoliko ih prođe, sa Crvenom zvezdom će potpisati dvogodišnji ugovor, potvrđeno je MONDU u klubu, s tim da se neće raditi o transferu, već pozajmici iz nižerazrednog Kahijasa, sa opcijom da crveno-bijeli otkupe napadačev ugovor poslije isteka pozajmice.

Borha je rođen u Kolumbiji 1. januara 1988. godine, ali je cijelu karijeru gradio u Brazilu, prvo u nižim ligama, a od jula 2010. godine u slavnom Flamengu, gdje je postao saigrač bivšem idolu navijača Crvene zvezde, Dejanu "Rambu" Petkoviću.

Upravo je Petković upravi bivšeg kluba preporučio Borhu, ubijeđen u njegove napadačke kvalitete, uprkos činjenici da se mladi centarfor nije naigrao u crveno-crnom dresu i da na sedam nastupa nije postigao gol. Zbog toga, Borha i Flamengo raskinuli su ugovor o pozajmici šest mjeseci ranije, pa se Kolumbijac ponovo našao na spisku igrača Kahijasa.

Na našem web portalu www.mondo.rs možete pogledati Borhine golove koji su mu donijeli transfer u Flamengo.

Borha će, ukoliko na ljekarskim pregledima ne bude neprijatnih iznenađenja, postati drugi južnoamerički igrač, koji je ove zime došao u Crvenu zvezdu. Prvi je ofanzivni vezista Evandro Goebel, a u međuvremenu, propao je dolazak željno iščekivanog zadnjeg veznog Rafaela Fereire Fransiska, popularnijeg kao "Toro".

On je dobio ponudu Atletika iz Mineira, kojoj Crvena zvezda nije mogla da parira, pa je sportski menadžment kluba potražio drugo rješenje na poziciji ispred posljednje linije odbrane.

MONDU je potvrđeno da u klubu postoji interesovanje za još jednog fudbalera Flamenga, Fernanda Gomeza De Žesusa ili kraće, samo Fernanda. On je rođeni brat napadača Vaska De Game, Karlosa Alberta, a za razliku od Borhe, tokom 2010. godine imao je znatno veći uticaj na igru i rezultate najpopularnijeg tima u Brazilu.

Fernando (24 god, 184 cm, 84 kg) je, takođe zadnji vezni, ove sezone igrao 21 put za Flamengo i bio strijelac tri gola, što je u neku ruku loša stvar za Crvenu zvezdu, s obzirom na to da je od kluba dobio ponudu da produži ugovor do 2011. godine. Stoga, pitanje je da li će crveno-bijeli uspjeti da dobiju Fernanda.

Fernandov fudbalski "CV" potvrđuje da se radi o vrsnom igraču, kadrom za visoke fudbalske domete, jer je za razliku od većine brazilskih igrača koji su dolazili, dolaze i koji će dolaziti u našu ligu, igrao za vrhunske klubove u svojoj zemlji. Ovaj fudbaler je prije potpisa za Flamengo, 8. januara 2010. godine, igrao za Gojas, Sao Paulo, Fluminenze...

Sa Sao Paulom bio je šampion Brazila 2007. godine.

Flamengo u ovom trenutku u Prvom timu ima 38 fudbalera.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC