• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Težak meč u teškom trenutku: Stanojevića brinu reprezentativci, zna "lek" za jaku defanzivu

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Mnogo je važnih igrača imalo reprezentativne akcije, a Proleter nije za potcenjivanje

 aleksandar-stanojevic-fk-partizan-izjava-proleter-najava-superliga-fudbal-najnovije-vesti Izvor: Printscreen/YouTube/FK Partizan Beograd

Partizan dočekuje Proleter u utakmici koja bi potencijalno mogla da ga vrati na drugo mesto, ali crno-beli više nemaju prava da bilo koga potcenjuju, niti da upisuju unapred bodove.

Svestan je toga i Aleksandar Stanojević, koji priprema taktički ekipu i brine o uklapanju povratnika reprezentativaca.

Možda će vas zanimati

"Proleter je samo tri boda iza nas, hit su ovog dela prvenstva, biće neizvesna utakmica. Opet, igramo kod kuće i nadamo se povoljnom rezultatu. Dan pred utakmicu nam dolaze Holender, Natho i, nadam se, Banjak. Sačekaćemo trening pa da vidimo u kakvom je ko stanju", rekao je Stanojević.

Dobra vest je da su Suma i Jojić u konkurenciji za tim, mada se ne zna da li će igrati. Bajbek trenira lagano, ali još nije za utakmice.

Protivnika niko ne potcenjuje.

"Oni igraju čvrsto, izuzetno su organizovani defanzivno, disciplinovani. 'Otrov' za jaku defanzivu je mnogo kretnje u fazi napada, brza cirkulacija lopte i dosta kretnji igrača u napadu – mislim da je to lek za čvrstu odbranu", odgovorio je trener na pitanje.

Proleter ove sezone ima samo dva poraza, od Crvene zvezde i Radničkog, a samo su Nišlije uspele da mu daju više od jednog gola. Da li će Partizanu dva biti dovoljna?

"Ako damo dva gola, nadam se da je dovoljno za pobedu", kaže Stanojević kroz smeh i nastavlja:

"Znamo da je stvarno izuzetno teško igrati protiv njih. Vrlo su disciplinovani. Biće teška utakmica, treba nam dosta strpljenja svih 90 minuta da bismo pobedili", kaže trener.

Tokom reprezentativne pauze najviše se radilo na podizanju fizičke kondicije.

"Bilo je nekih igrača koji su se podigli. Probali smo dosta mladih iz omladinske škole, probaćemo i njih u narednom periodu. Nismo radili na taktici, nisu nam reprezentativci tu. Banjak verovatno neće biti u 11, ali biće u konkurenciji za tim. Opasno je, pogotovo kada igraju tri utakmice za reprezentaciju, ali šta da radimo, tako je svima. Ja sam srećan što imamo reprezentativce, drago mi je i zbog Saše Zdjelara što je učestvovao u lepoj utakmici", rekao je Stanojević.

Reprezentacija nije uspela da se plasira na Evropsko prvenstvo i ponovo je razočarala naciju, a javnost se naljutila kada se pojavila (nepotvrđena) priča da je klub zabranio Aleksandru Kolarovu da igra za nacionalni tim. Da li bi Stanojević ikada zatražio tako nešto od svog igrača?

"Znate šta, svima je teško pao poraz, pogotovo za nas struku i igrače, svima nam znači afirmacija srpskog fudbala. Loša je situacija. Što se mene tiče, uvek su igrači išli na reprezentativna okupljanja, to je meni čast, uvek su imali našu podršku. A ako je igrač povređen, naravno da je zdravlje igrača najvažnije", odgovorio je trener Partizana.

Utakmica Partizan-Proleter igra se sutra od 16 sati bez prisustva publike.

(mondo.rs)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC