• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Navijači PAOK-a se borili za život

Video snimak drame iz zapaljenog autobusa navijača PAOK-a svjedoči koliko je napad od strane navijača Dinama prijetio da ima koban kraj.

 Navijači PAOK-a se borili za život Izvor: MONDO

Više od deset navijača PAOK, čiji je autobus kamenovan i zasut bakljama (a, postoji i verzija sa Molotovljevim koktelima), zadobilo je povrede u utorak popodne u Zagrebu.

Nekolicina je završila u bolnici, dok su neki odbili da prime pomoć.

Nakon što su navijači Dinama, najekstremniji iz grupe "Bad Blue Boys", iz zasjede napali autobus sa VIP navijačima crno-bijelih iz Soluna, došlo je čak do požara unutar busa i, sudeći prema fotografijama, prava je sreća da su svi na vrijeme izašli napolje i izbjegli, vjerovatno, smrt.

Video pogledajte na našem web portalu www.mondo.rs.

Navijači PAOK poslije svega posvjedočili su o potpuno paničnoj reakciji vozača autobusa, koji je zaustavio vozilo u trenutku kada su popucala prva stakla, što je huliganima samo olakšalo posao u namjeri da kroz razbijena stakla ubace baklje u zapaljive "koktele".

"Zaustavili smo se na semaforu, ispred nas je bio kombi i odjednom nas je okružilo stotinak maskiranih ljudi. U autobusu se odmah našle tri baklje, od kojih je jedna zapalila sjedište. Razbijali smo stakla kako bi pokušali da izađemo, jer se vozač uspaničio i nije htio da otvori vrata, što nas je dovelo u bezizlaznu situaciju. Bus je gorio, a mi nismo mnogli napolje", prenio je Index.hr izjavu člana uprave PAOK, Spirosa Milioridisa.

U autobusu je bilo 50-ak pristalica PAOK u trenutku napada.

"Tom prilikome troje putnika iz našeg autobusa je ozbiljno povrijeđeno - djevojkama su rasječeni ruka i nos, a ranjen je i još jedan muškarac. Spašeni smo čudom, ali razočaran sam postupkom hrvatske policije koja ništa nije uradila kako bi nam pomogla", dodao je Milioridis.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC