• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvatske firme: Ne dolazimo u Zvezdu

Pojedine hrvatske firme, koje već posluju u Srbiji, demantuju glasine da bi mogle da uđu u sponzorski klub FK Crvena zvezda.

 Hrvatske firme: Ne dolazimo u Zvezdu Izvor: MONDO

Dolaskom Roberta Prosinečkog za trenera fudbalera Crvene zvezde, pojavile su se i priče oko mogućeg angažovanja pojedinih hrvatskih firmi u sponzorski pul beogradskog kluba.

Ali, prema mini-anketi hrvatskog web sajta Tportal, čini se da te firme, koje već posluju u Srbiji poput Agrokora, Nexe grupe, nisu zainteresovane za taj poslovni aranžman. Bar za sada.

"Mogu samo da kažem da zasad nije bilo kontakata između Crvene zvezde i Agrokora", izjavile je portparolka koncerna Agrokor Anja Linić, ne želeći da spekuliše šta će se dogoditi ako Zvezda uputi poziv Agrokoru na razgovor.

U posljednjih sedam godina Agrokor je u Srbiji uložio 400 milion evra: vlasnik je trgovačkog lanca Idea, fabrike sladoleda Frikom, fabrike mineralne vode Mivela, zrenjaninske uljare Dijamant, kao i poljoprivredne firme Dijamant Agrar.

Vlasnik Agrokora, Ivica Todorić već sponzoriše srpsku fudbalsku reprezentaciju. Naime, uoči Mundijala u Africi Mivela je potpisala ugovor o četvorogodišnjem sponzorstvu Fudbalskog saveza Srbije, a ta firma je ranije bila i sponzor Crvene zvezde.

Vlasnik Nexe grupe iz Našisa Ivan Ergović rekao je za Tportal da u Srbiji već sponzoriše rukometnu reprezentaciju i da ga za sada zanima samo taj sport.

"Nexe grupa je sponzor rukometnim reprezentacijama Hrvatske, Bosne i Srbije, jer djelujemo u sve tri države, a fudbal ne sponzorišemo", rekao je Ergović.

U Atlantik grupi, koja je akvizicijom Droge Kolinske preuzela i niz srpskih prehrambenih brendova kao što su Smoki, Bananica, Najlepše želje i Grand kafa, takođe kažu da nije bilo kontakata sa Zvezdom.

Međutim, Emil Tedeski (Tedeschi), koji je na vrhu te kompanije, voli da ulaže u sport, pa je poznat i kao generalni sponzor zagrebačkog košarkaškog kluba Cedevita.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC