• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanković: Sve zavisi od nas

Vezista Inter očekuje teško finale FIFA svjetskog prvenstva. Benitez kaže da ne smije da čita novine. Bez Snajdera u finalu.

 Stanković: Sve zavisi od nas Izvor: MONDO

Inter će igrati u finalu FIFA svjjetskog klupskog prvenstva zahvaljujući Dejanu Stankoviću, Havijeru Zanetiju i Dijegu Militu, strijelcima u polufinalnoj pobedi nad južnokorejskim, Seongnamom (3:0).

Šampion Evrope je favorit i uoči subotnjeg finala u kome će se sastati sa prvakom Afrike, Mazembeom iz DR Konga (18,00).

Međutim, mnogo toga "obavija" ekspediciju iz Milana u Abu Dabiju što nema mnogo veze sa fudbalom.

Za početak, uprkos tome što ga je predsjednik Masimo Morati podržao, trener Intera Rafaela Beniteza i dalje "prate" spekulacije da bi uskoro mogao da ostane bez posla. Jer, njegov tim je pobijedio samo dva puta u devet utakmica pred put u Abu Dabi.

"Trener sam 25 godina, osvojio sam osam trofeja, učestvovao u pet finala... Znam da fudbal može da bude ovakav", izjavio je Benitez poslije pobjede nad Seongnamom.

"Imam povjerenja u sebe i u svoje saradnike. Jedino što mogu je da nastavim da radim, da ne čitam novine i da se radujem finalu", dodao je španski stručnjak.

Pored toga, Beniteza ne prestaju da muče kadrovski problemi. Ove sezone su se igrači Intera povrijedili čak 42 puta!

Taman što su se u tim vratili golman Žulio Cezar, Dijego Milito i Kristijan Kivu, uslijedio je novi, veliki peh. U drugom minutu polufinala u Abu Dabiju povrijedio se Vesli Snajder, koji neće igrati u finalu.

"Bilo je čudno izgubiti igrača u tako ranoj fazi utakmice. To je značilo da moramo sve da mijenjamo", nastavio je Benitez priču o "nefudbalskim temama".

Osvrnuo se i na silne povrede u ovoj sezoni.

"Teško je kada iščekujete igrače da se oporave".

Ipak, Dejan Stanković je samo nekoliko trenutaka po izlasku Snajdera iz igre "načeo" protivnika i najavio očekivani rasplet.

"Vidjelo se da su od prvog minuta svi bili koncentrisani. Od početka do kraja smo išli na pobjedu, željeli da dajemo golove, jednostavno da radimo svoj posao", zaključio je Rafa Benitez.

Kapiten srpske reprezentacije se nadovezao na priču o maleroznom saigraču.

"Žao mi je Veslija. Pobjedu smo posvetili njemu", rekao je Stanković.

"Pobjeda je važna i zbog Rafe Beniteza i zbog kompletnog Interovog okruženja", dodao je iskusni vezista.

"Neroazuri" se spremaju za osvajanje petog trofeja u godini, poslije titula prvaka Italije i Evrope, domaćeg Kupa i Superkupa.

"Očekuje nas još jedna teška utakmica. Afrikanci će učiniti sve da nas pobijede, ali sve zavisi od nas. Želimo još jedan trofej, da tako zaključimo sjajnu godinu", poručio je Dejan Stanković.

(MONDO, foto FoNet)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC