• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UEFA: Srbi, sredite stadione! Inače...

"Ako se situacija u naredne dvije ili tri godine ne promijeni, slijede stroge sankcije", kaže Tjeri Favr.

 UEFA: Srbi, sredite stadione! Inače... Izvor: MONDO

Čelnici Fudbalskog saveza Srbije (FSS), kao i mnogi viši organi u državi, svjesni su problema koji srpski fudbal ima sa infrastrukturom.

Priče o novim stadionima i ulaganjima u postojeće ponavljaju se iz godine u godinu, ali objekti na kojima se igraju utakmice Superlige i na kojima reprezentativne selekcije dočekuju svoje rivale, ne ostavljaju sliku za pohvalu.

Evropska fudbalska unija odavno je postavila kriterijume, ali već godinama klubovima i reprezentacijama iz država u razvoju toleriše loše uslove, koji su u Srbiji na donjoj granici toleriacije. UEFA upozorava da je vremena sve manje i da nam zbog ovog problema sa stadionima prete ozbilje sankcije.

"Jasno je svima da fudbalski objekti u Srbiji nisu na reprezentativnom nivou, odnosno da je situacija veoma alarmantna", kaže za "Sport" Tjeri Favr, direktor razvoja nacionalnih selekcija pod okriljem UEFA.

"Mi možemo da pokažemo razumijevanje do određene mjere, ali kada se radi o međunarodnim mečevima, svi uslovi od strane UEFA, u što kraćem roku moraju da budu ispunjeni", dodaje on i zabrinjavajućim tonom podvlači: "Ako se situacija u naredne dvije ili tri godine ne promijeni, ne isključujem mogućnost da sankcije budu veoma stroge."

Očigledno da je došlo vrijeme za konkretne poteze našeg saveza po pitanju najvećih stadiona i njihovih rekonstrukcija, jer sigurno niko ne želi da "orlovi" u budućnosti budu domaćini u nekoj drugoj zemlji u komšiliku.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC