• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rambo: Ne znam kako smo doveli Evandra

Bivši fudbaler Crvene zvezde, zahvaljujući kome su crveno-bijeli doveli prva pojačanja ove zime, govori o novajlijama, Prosinečkom, novim snagama...

 Rambo: Ne znam kako smo doveli Evandra Izvor: MONDO

Uprkos činjenici da je pre više od petnaest godina skinuo crveno-bijeli dres i pošao u pečalbu, Dejan "Rambo" Petković i dalje je vojnik Crvene zvezde. Velemajstor, koga je fudbalska sudbina odvela u daleki Brazil, odigrao je vrlo bitnu ulogu oko dovođenja prvih zimskih pojačanja u Ljutice Bogdana.

Petkovićev "skauting" pomogao je čelnicima Zvezda da u klub umjesto anonimnih stranaca, stignu već dokazana pojačanja.
"Prvi put su me zvali da im preporučim nekog igrača. To sam i učinio", počeo je "Rambo" priču o svojo ulozi oko transfera Evandra i Borhe.

"Mislim da je Evandro pravi igrač, dosta podsjeća na mene. Trebalo bi da u klubu i navijači imaju razumjevanja dok traje period adaptacije i hladno vrijeme. Ipak, olakšavajuća okolnost je ta što Zvezda ide u toplije krajeve na pripreme", kaže Petković, i objašnjava o kakvom je igraču riječ.

"Do sada nismo imali prilike da dovedemo nekog pravog - prvoligaškog igrača. Ovaj put, uspio sam da pomognem da dođe Evandro, koji ne samo da je prvoligaški igrač, nego je igrao i u velikim klubovima, bio je mladi reprezentativac Brazila ... Ostao je bez kluba, i dan prije potpisivanja za jedan brazilski tim javila se Zvezda. Uspjeli smo da stopiramo transfer, da mu otvorim vidike i da ga ubijedim da je Zvezda veći klub, bolji i da se takva prilika ne propušta."

Petkoviću još uvijek nije jesano kako je Zvezda uspjela da pobijedi u trci za Evandra.

"Tržište u Brazilu je veoma komplikovano za Zvezdu, Adžić je nedavno mogao u to da se uvjeri. Standardi su porasli u zadnjih pet do deset godina, igrači igraju za 200.000 evra mjesečno i stvarno ne znam kako smo uspjeli da dovedemo Evandra. Ja se nadam da neće ništa da se iskomplikuje i da će potpisati ugovor", iskren je bivši fudbaler Zvezde.

On tvrdi da je "maestro" paklen igrač.

"Ako odigra i 50 odsto od onoga što zna, biće dobar Crvenoj zvezdi i unaprijediće svoju karijeru."

Poslije Evandra na Marakanu je stigao još jedan igrač na Rambovu preporuku – Borha.

"On će lakše da se prilagodi na klimu, jer dolazi s juga Brazila, gdje temperature padaju i do nule. Riječ je o mladom igraču koji je najavljivan kao buduća zvijezda tadašnjeg svjetskog prvaka Internasionala. Već pet godina je u Brazilu. Poslije Internasionala stigao je u Flamego na pozajmicu, gdje je predstavljen kao zamjena za Adrijana. Počeo je dobro, ali je ipak bio u drugom planu. Iako je imao ugovor do juna mjeseca uspjeli smo da se dogovorimo i ga dovedemo u Crvenu zvezdu na pozajmicu", rekao je Petković, i objasnio zbog čega nije realizovan transfer Toroa.

"Toro nije došao iz finansijskih razloga. Imao je daleko veću ponudu iz svoje zemlje."

Da li će biti još pojačanja iz Brazila?

"To je pitanja za Adžića i Prosinečkog, ja sam tu da pomognem", ističe Petković, koji nije krio oduševljenje zbog povratka Prosinečkog u Zvezdu.

"Vrlo sam radostan pošto poznajem Robija lično. Igrali smo zajedno i u reprezentaciji, ali vrlo kratko. Nadam se da će imati sreće. On je došao u svoj klub i imaće podršku svih nas, navijača, grada... Želim mu da krene u rad s desnom nogom i da Zvezdu vrati na staze slave", zaključio je Petković.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC