• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UEFA: Budućnost pripada Stefanu Saviću

Mladi štoper Partizana, crnogorski reprezentativac Stefan Savić dobio je pohvale na sajtu UEFA i svrstan je u jedno od otkrovenja grupne faze LŠ.

 UEFA: Budućnost pripada Stefanu Saviću Izvor: MONDO

Nije Arsen Venger budala kada je pozvao Stefana savića, još dok je igrao za BSK iz Borče, da dođe i trenira neko vrijeme sa Arsenalom.

Savić je igrama u Partizanu u utakmicama u Ligi šampiona, ali i sa crnogorskom reprezentacijom na Vembliju protiv Engleske, pokazao da izrasta u jednog od najboljih defanzivnih igrača u regionu.

Njegove dobre i pouzdane, pa može se reći i vrlo zrele intervencije u mečevima Partizana u Ligi šampiona sa ekipama u kojima ima mnogo fudbalskih velemajstora, lansirale su ga u spisak od 10 imena koji je objavljen na sajtu UEFA.

Riječ je o listi najvećih otkrovenja grupne faze Lige šampiona. Od tih talentovanih fudbalera očekuje se da u budućnosti zablistaju.

Koliko ovo lijepo zvuči, toliko je i, u neku ruku, zabrinjavajuće. Jer, mnogi bogatiji evropski klubovi već se raspituju i interesuju za Stefana Savića i teško je da će Partizan moći da ga zadrži duže od narednog ljeta, u najboljem slučaju do ljeta 2012. godine.

Prema sajtu UEFA, u grupnoj fazi Lige šampiona naviše je pokazao Geret Bejl, Totenhemova "lokomotiva" sa lijeve strane terena. Bejl se posebno iskazao na meču Inter - Totenhem kada je postigao tri gola na "San Siru", a potom i u duelu protiv milanskog tima u Londonu.

Osim Savića i Bejla, UEFA navodi da ubuduće treba obratiti pažnju i na Rafaela van der Varta iz Totenhema, Benoa Šejrua iz Marseja, Matijasa Jorgensena iz Kopenhagena, Alana Mekgregora (Glazgov Rendžers), Roberta Soldada iz Valensije, Džek Vilšajera iz Arsenala i Džerdana Šaćirija iz Bazela.

Na spisku je i Mario Gomez iz Bajerna ali ne zbog godina (ima ih sasvim dovoljno i ima sasvim dovoljno iskustva), već zbog njegovog učinka u grupnoj fazi.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC