• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Arsenal: Oh, ne, ne opet!

Najcrnje slutnje Arsenala potvrđene na žrijebu za nokaut fazu Lige šampiona u Nionu. Arsen Venger: "Možemo da pobijedimo Barsu".

 Arsenal: Oh, ne, ne opet! Izvor: MONDO

Koga biste željeli da izbjegnete na žijebu za nokaut fazu Lige šampiona?". Odgovor: "Barselonu, svakako".

Ovo je bilo pitanje koje je mučilo predstavnike pojedinih klubova pred današnji žrijeb za osminu finala LŠ. Jedan je morao da proguta gorku pilulu. Bio je to Arsenal.

Prošle sezone u Ligi šampiona Barsa je izbacila Arsenal u četvrtfinalu. Bilo je 2:2 u Londonu, u Barseloni 4:1 za katalonski klub. Sva četiri gola dao je Lionel Mesi.

Arsenal je mogao da izvuče Real Madrid, Bajern, Šalke ili Barselonu, jer je bio drugi u grupi.

"Želimo da idemo dalje i da ih pobijedimo. Da li će biti teško? Svakako. Da li je moguće? Da, jeste. Dakle, najjednostavnije rečeno - teško, ali moguće", izjavio je trener "tobdžija" Arsen Venger poslije žreba u Nionu.

Arsenal će biti domaćin u prvoj utakmici osmine finala 16. februara, a revanš je 8. marta na Nou Kampu.

"Barselona je svakako favorit za osvajanje ovog takmičenja, ali siguran sam da ni oni nisu željeli nas, jer znaju da će morati da igraju i to dobro. Mislim da smo bolji nego prošle sezone i imamo lijepu priliku da to pokažemo", rekao je Venger.

On kaže da nije imao neku posebnu želju. "Nisam 'birao', stvarno. Ovo je nivo takmičenja gdje je svaki protivnik težak. Možete da kažete da je, recimo, Šalke klub sa manjom istorijom u Ligi šampiona i da bi možda bilo lakše. Ali, naša prednost je što ćemo biti na nogama i spremno dočekati duel".

U svakom slučaju, za jednog čovjeka biće to još dva emotivna duela. Kapiten Arsenala Sesk Fabregas, dijete Barselone, ponovo će ići na Nou Kamp i igrati protv "svojih". A poznato je i da Barsa želi očajnički da ga vrati.

Sudbina je htjela da Totenhem opet putuje u Milano. Igrao je u grupi sa Interom i uspio je da bude prvi. Dvomeč sa Interom iznedrio je novog heroja ostrvskog fudbala - Gereta Bejla.

Žrijeb je odlučio da u osmini finala Totenhem igra protiv Milana, lidera Serije A.

"Biće to sjajne utakmice", poradovao se trener Totenhema Harija Rednapa. "Da su mi ponudili Milan prije žrijeba, prihvatio bih. Jeste da vodi u Seriji A, ali u ovom slučaju igraju se dva meča. Baš se radujem".

"Sjajno je što smo uopšte u Ligi šampiona. Naš prvi san bio je da u nju uđemo, a ono što smo uradili u grupnoj fazi bilo je sjajno. Fantastična je stvar biti prvi u grupi u onakvoj konkurenciji", dodao je Rednap.

Mančester junajted i Čelsi imaju nešto lakše zadatke u osmini finala Lige šampiona. "Đavoli" će igrati sa Marsejom, a čelsi protiv Kopenhagena.

Trener Mančestera ser Aleks Ferguson upozorava da uopšte neće biti lako. Pogotovo ne u Marseju. Zanimljivo je da je u Marseju sada Gabrijel Hajnce, bivši igrač Mančestera.

"Na svom terenu su vrlo hrabri i jaki, imaju fantastičnu podršku. Mislim da će biti teško. Tamo je sada Hajnce, biće lijepo vidjeti ga", rekao je Ferguson.

Komandant odbrane Mančestera Rio Ferdinand takođe smatra da njegovom timu uopšte neće biti lako.

"Bio sam tamo, atmosfera je odlična, svi su napaljeni. Ipak, ovo je situacija u kojoj morate da zaradite novac koji dobijate. Moramo da bude najbolji tog dana", rekao je Ferdinand.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC