• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prosinečki: Vratiću Zvezdi pobjednički duh

Novi trener crveno-bijelih ne obećava "kule i gradove", ali želi ofanzivnu Zvezdu sa pobjedničkim mentalitetom.

 Prosinečki: Vratiću Zvezdi pobjednički duh Izvor: MONDO

Robert Prosinečki zna gdje je došao. Ne samo što je, kako kaže, proveo najljepše četiri godine karijere u Crvenoj zvezdi, već zato što je pratio dešavanja u "svom" klubu.

Zahtijevaće disciplinu iako nije diktator. Svjestan je da njegov tim ne može da igra kao Barselona, ali tvrdi da će mu vratiti pobjednički mentalitet.

Sve to rekao je u razgovoru za "Sportski Žurnal".

"Kad sam dobio ponudu Lukića i Adžića bila su mi važna dva mišljenja. Dobio sam podršku supruge i djece. I to je najbitnije. Zatim sam razgovarao sa saradnicima i prijateljima u reprezentaciji Hrvatske. Lako sam onda odlučio da se vratim u moju Crvenu zvezdu", poručio je Prosinečki.

Uslijedila je promocija u Ljutice Bogdana 1, koja je jake emocije potjerala na površinu.

"Kako sam se osjećao? Teško je opisati, emocije su navirale. Proveo sam najljepše četiri godine karijere u Crvenoj zvezdi, otišao sa Marakane u najveći klub na svijetu Real. Sjećanja su se motala po glavi, život piše romane"…



Svjestan je da ga čeka težak posao.

"Nisam lud pa da mislim da Zvezda može da igra kao Barselona, ali može mnogo bolje nego do sada! Hoću da dominira i napada. Ne znači da će desetorica igrača da budu na protivničkoj polovini, već da imamo loptu u posjedu i diktiramo ritam.
U prvom dijelu šampionata crveno–bijeli su ostvarili 11 pobjeda, rijetko koju rutinski".

Ima viziju pobjedničke Zvezde.

"Došao sam da donesem pobjednički duh ekipi. Imam utisak da je u glavama igrača da su drugi u gradu i državi. Pokazaću im da mogu da budu prvi. Vratiću im optimizam, uz dobar rad. Nisam diktator, ali tražiću red i disciplinu. Da ne vjerujem u uspjeh ne bih ni dolazio", jasan je Prosinečki.

"Ne tražim vrijeme kao alibi, ali je neophodno. Nisam došao na šest mjeseci, hoću da Zvezdu vratim u stare dane, da redovno igra u Evropi"…

Hrvatski stručnjak zna da ne zavisi sve od njega.

"Da bih od igrača zahtijevao da izvršavaju obaveze, moraju da budu zadovoljni, imaju redovnu platu. To je normalno za svaki klub. Znam gdje sam došao, čeka me mnogo posla. I u moje vrijeme u Zvezdi se igralo zbog uspjeha, ali i prilike da se ode u inostranstvo".

Zvezda zimuje na "minus pet" u odnosu na "vječitog rivala".

"Gledao sam vječiti derbi i nekoliko evropskih utakmica Partizana. Da se ne lažemo, crno–bijeli imaju dobar tim. Neću da nabrajam fudbalere, ali jasno je da su dobili mnogo igranjem u Ligi šampiona", podvukao je Robert Prosinečki.

(MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC