• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Juve zaustavljen, Napoli je drugi!

Do nadoknade vremena, Juventus je vodio u Veroni, a Napoli imao samo 0:0 kod kuće... A, onda preokreti!

 SERIJA A: Juve zaustavljen, Napoli je drugi! Izvor: MONDO

U trenutku kada su popodnevni mečevi 17. kola Serija A, ove nedelje, ulazili u 90. minut, Juventus je bio na diobi drugog mjesta, sa svega tri boda manje od vodećeg Milana, a Napoli na "minus 5" u odnosu na lidera.

Kada su se utakmice završile, bilo je potpuno obrnuto. Napoli je drugi, a Juventus četvrti.

Dva divna gola Serđa Pelisijea u Veroni i Edisona Kavanija u Napulju donijela su potpuno obrnuti epilog dan poslije poraza Milana od Rome na svom terenu (0:1).

Juventus je protiv Kjeva kao gost vodio od 31. minutu, majstorskim pogotkom Fabija Kvaljarele. "Kvaljagol" je makazicama uhvatio jednu loptu, zalutalu na peterac poslije izvedenog kornera, pogodio rašlje i zatresao mrežu domaćih - 0:1.

Prije toga, u 15. minutu, golman Juventusa Marko Storari odbranio je penal Mikeleu Markoliniju, nakon što je Đorđo Kjelini srušio Davida Moskardelija. Kjelini za taj start nije isključen, ali jeste mladi Manuel Đandonato u 52. minutu, nakon što je kao posljednji igrač odbrane srušio rivala u kontra napadu.

Od tog trenutka, Kjevo je bio tim koji je napadao, ali izjednačenja nije bilo do trećeg minuta nadoknade, kada je poslije centaršuta sa desne strane i glavometa na ivici šesnaesterca ispred Storarija, lopta "pala" na nogu najboljeg strijelca "Letećih magaraca", Pelisijea.

On je "uhvatio" volej iz prve i sa 16 metara savladao nemoćnog Storarija i postigao šesti gol u sezoni. Juve je ispustio dva boda nekoliko sekundi prije kraja utakmice - 1:1, ali je ekipa bar zadržala seriju bez poraza od 23. septembra i utakmice sa Palermom u Torinu (1:3).

Za to što nisu prvi, fudbaleri Luiđija Del Nerija mogu da zahvale prije svega velikom broju remija. Četiri puta bjankoneri su odigrali 1:1 u posljednjih sedam kola...

To je iskoristio Napoli, koji je u nedjelju zabilježio četvrtu uzastopnu pobjedu minimalnim rezultatom, 1:0, a treći put Napolitanci stigli su do tri boda u nadoknadi vremena.

Ovog puta, poslije "bezbroj" promašenih prilika pred golom Lećea, ali i nekoliko spašavanja "živih glava" na drugoj strani, utakmicu je riješio magični Edison Kavani. Urugvajac je, koji sekund poslije Pelisijeovog gola u Veroni, primio loptu na 30 metara od protivničkog golmana, okrenuo se, osmotrio situaciju pred sobom, dao sebi for tek da "namjesti" loptu na desnu nogu i poslao raketu koja umalo nije pocijepala mrežu na stadionu San Paolo u Napulju - 1:0.

Vatreni navijači plavih su upali u stanje euforije iste sekunde, Napoli je drugi, sa istim brojem bodova kao Lacio, koji je u uvodnom meču dana "preživio" triler sa Udinezeom - 3:2.

U napadu prije Kavanijevog gola, kapiten Napolija Đanluka Grava izbio je loptu sa gol crte poslije šuta Danijelea Korvije. Nekoliko minuta prije toga, takođe pri rezultatu 0:0, sebični Argentinac Injasio Pjati promiješao je kompletnu, doduše razrijeđenu odbranu Napolija i potom htieo da se ušeta u gol umjesto da doda loptu do Korvije, koji bi u tom trenutku imao prazan gol pred sobom.

Pjatiju nije bilo dosta što je izbacio trojicu čuvara, htio je i golmana Napolija Morgana de Santisa, koji mu je "ušao" u noge i spriječio vođstvo gostiju u 77. minutu.

Lacio je iskoristio subotnji poraz Milana od Rome da mu se približi na samo tri koraka. Nebesko-plavi su kao domaćini pobijedili Udineze - 3:2 (1:0).

Ali, kako!

Vodio je domaćin na rimskom Olimpiku dva puta, ali su gosti sa Friulija oba puta uspijevao da izjednači. Međutim, nije mogao i treći put pošto je rezervista Libor Kožak pogodio pobjedu u 89. minutu - 3:2.

Nisu se igrači još ni zagrijali, a na semaforu je već stajalo 1:0. U 2. minutu Brazilac Ernaneš je naletio na loptu na 18 metara i tukao lijevom nogom po zemlji. Iako šut nije bio jak, lopta je ostala van domašaja golmana Samira Handanoviča - 1:0.

Brazilcu je to bio peti gol u sezoni.

Da se gosti neće predati vidjelo se nedugo zatim, jer su stvorili tri odlične prilike od devetog do 18. minuta, kada je Pablo Armero nespretno reagovao na petercu.

Stigao je odgovor na drugoj strani, ali Ernanešov udarac zaustavila je prečka (25. minut). Slovenački golman Handanovič iskupio se u finišu prvog poluvremena kada je zaustavio udarac Stefana Lihtštajnera iz idealne pozicije.

Da će u drugom poluvremu biti više uzbuđenja vidjelo se po početku.

Poslije samo četiri minuta Udineze je izjednačio. Aleksis Sančez je centaršut sa desnog krila glavom zakucao u mrežu - 1:1.

Međutim, tri minuta kasnije domaćin je opet stekao prednost. Poslije kornera, jedan defanzivac je spustio loptu (Andre Diaz), a drugi se odlično snašao pred golom - Đuzepe Bjava za 2:1.

Ipak, bodovni saldo Lacija "skresala" je južnoamerička veza. U 61. minutu, samo dva minuta pošto je ušao u igru, Argentinac Žerman Denis je izjenačio. Asistirao mu je Čileanac Maurisio Isla.

A onda, u finišu utakmice, još jedan igrač "sa klupe" se upisao u strijelce. Ali, ovaj put bio je to rezervista Lacija. Kao i drugi, nebesko-plavi su i treći dali poslije konera i Kožakove reakcije glavom - 3:2.

Utakmica između Fiorentine i Intera odložena je zbog obaveza šampiona Italije na FIFA svjetskom prvenstvu klubova u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, gdje su Interisti osvojili treći naslov prvaka svijeta u istoriji.

REZULTATI 17. KOLA:

Lacio - Udineze 3:2 (1:0)
/Ernaneš 2, Bjava 52, Kožak 89 - Sančez 49, Deniz 61/

Kjevo - Juventus 1:1 (0:1)
/Pelisije 90+3 - Kvaljarela 31/

Bari - Palermo 1:1 (0:1)
/Masielo pen 54 - Iličić 45/

Katanija - Breša 1:0 (1:0)
/Lopez 33/

Parma - Bolonja 0:0

Napoli - Leće 1:0 (0:0)
/Kavani 90+3/

Fiorentina - Inter (odloženo)

Sampdorija - Đenova (odloženo)

U subotu:

Ćezena - Kaljari 1:0 (1:0)
/Himenez 17/

Milan - Roma 0:1 (0:0)
/Borijelo 68/

TABELA: Milan 36, Napoli 33, Lacio 33, Juventus 31, Roma 29, Palermo 27, Inter (-2) 23, Sampdorija (-1) 23, Udineze 23, Kjevo 21, Đenova (-1) 21, Katanija 21, Kaljari 20, Bolonja 20,, Fiorentina (-1) 19, Parma 19, Breša 15, Ćezena (-1) 15, Leće 15, Bari 10.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC