• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRIMERA: Real tukao Sevilju... Stvarno!

U utakmici koja je više ličila na lokalnu tuču nego na derbi meč Primere, Real je uspio da pobijedi Sevilju - 1:0. Dva crvena kartona...

 PRIMERA: Real tukao Sevilju... Stvarno! Izvor: MONDO

Poslije mnogo nervoze, deset žutih i dva crvena kartona, "mali milion" pogibeljnih startova na terenu, čarki između dve klupe, unošenja u lice, psovki, simuliranja prekršaja za penal i loših sudijskih odluka kada su u pitanju ofsajd pozicije, Real Madrid je uspio da pobijedi Sevilju i zadrži korak za vodećom Barselonom.

U meču 16. kola Primere, odlučio je pogodak Anhela Di Marije u 77. minutu: Real - Sevilja 1:0 (0:0).

To je osma pobjeda Reala na svom Santijago Bernabeu stadionu, u isto toliko mečeva u La Ligi, ujedno peti uzastopni poraz Sevilje, što se ne pamti u posljednjih desetak i više godina.

Poslije Majorke, Hetafea, Viljareala i Almerije, Real je takođe pobijedio ekipu iz Andaluzije, koje nije uspjela da iskoristi izuzetno loše veče favorizovanog domaćina.

Niko, ali niko nije bio na svom nivou u timu Žozea Murinja, ali šta da rade navijači Sevilje, kada je bivši igrač Reala, a sada njihova uzdanica Alvaro Negredo propustio dve stopostotne prilike za gol, kao i što sudija Kloz Gomez nije još u prvom poluvremenu isključio defanzivca Reala Rikarda Karvalja.

Tada je Gomez dodijelio samo žuti karton Karvalju, nakon što je Portugalac kao posljednji igrač odbrne povukao i srušio Negreda, na 25 metara od Kasiljasa.

Karvaljo je ipak morao u svlačionicu u 63. minutu, kada je laktom "sobalio" protivničkog igrača.

Ono što nije uspio da uradi sa jedanaestoricom, Real jeste sa desetoricom na terenu. Di Marija je vezao nekoliko dobrih driblinga i onda savladao Andresa Palopa - 1:0.

Na taj način Argentinac se odužio Palopu za salvu uvreda koje je istrpio kada je, prema mišljenju golmana Sevilje pokušao da iznudi penal, a zbog toga mu je i sudija dodijelio žuti karton. Devetorica igrača Reala dobila su žuti, a jedan crveni karton.

S druge strane, trojica gostujućih fudbalera dobila su opomenu, prije nego je Muhamadu Dabo dobio direktan crveni karton u finišu utakmice, kada je siledžijski nasrnuo na Di Mariju i to bez lopte.

Od poraza u El Klasiku od Barselone (0:5), Real je vezao i treću prvenstvenu pobjedu, a računajući i period prije debakla u Kataloniji, Madriđani imaju deset pobjeda u 11 mečeva. To je dovoljno samo za drugo mjesto sa dva boda zaostatka za Barsom, koja će Novu godinu dočekati kao lider prvenstva.

Bude se crveno-bijeli



Atletiko Madrid kao zvanični pobednik Lige Evrope iz sezone 2009/10, eliminisan je iz tog takmičenja već posle prve faze, tako da crveno-beli sa Visente Kalderona sada mogu u potpunosti da se skoncentrišu na probleme u Primeri.


To im za sada dobro ide, jer je Atletiko od poraza od Levantea (0:2), potom i kraha na evro-sceni, zabilježio drugu uzastopnu pobjedu, bez primljenog gola. U meču 16. kola Primere, Malaga - Atletiko Madrid 0:3 (0:1).

Domaćine je u Andaluziji načeo Tijago Mendeš u 22. minutu, a na 2:0 povisio je Alvaro Domingez u 66. minutu. Gdje je bio drugi, brzo je stigao i treći... Mendeš je u 69. minutu povisio na 3:0 i tu je bilo svima jasno da će Malaga bodove u grčevitoj borbi za opstanak morati da potraži na nekom drugom mjestu.

U nedjelju, izostao je duel bivšeg Zvezdaša Dejana Lekića i Partizanovca Ivana Obradovića, jer ovog drugog nije bilo u startnoj postavi fenjeraša Saragose.

Na kraju, u Pamploni, Osasuna nije uspjela da slomi otpor Saragose. Ostalo je 0:0, a Lekić je igrao do 68. minuta.

Saragosa je ostala sa svega jednom pobjedom u 16 kola Primere, ostvarenom još 7. novembra protiv Majorke. Tada, na La Romaredi, pobjedu plavo-bijelima donio je Gabi sa penala u šestom minutu nadoknade.

Hetafe je u nedjelju došao "iz keca u dvojku".

Momci iz predgrađa Madrida gubili su sa 2:0 u 24. minutu, ali su uspjeli da potpuno preokrenu u svoju korist meč sa Almerijom - 2:3!

REZULTATI 16. KOLA:

Almerija - Hetafe 2:3 (2:1)
/Uče 7, Uljoa 24 - Del Moral 29, Miku 48, Boateng 71/

Osasuna - Saragosa 0:0

Malaga - Atletiko Madrid 0:3 (0:1)
/Tijago 22, 69, Domingez 66/

Real Madrid - Sevilja 1:0 (0:0)
/Di Marija 77/

U subotu:

Viljareal - Majorka 3:1 (2:1)
/Kazorla 11, Rosi pen 35, Nilmar 51 - De Guzman 28/

Deportivo - Hihon 1:1 (1:0)
/Ajtami 12 - Kastro 89/

Levante - Bilbao 1:2 (1:1)
/Saisedo 21 - Gabilondo 10, Martinez 73/

Espanjol - Barselona 1:5 (0:2)
/Osvaldo 63 - Pedro 19, 61, Ćavi 30, Vilja 76, 86/

Sosijedad - Valensija 1:2 (1:1)
/Prieto pen 23 - Kosta 45, Aduriz 90/

U ponedjeljak:

Rasing Santander - Erkules (21.00)

TABELA: Barselona 43, Real Madrid 41, Viljareal 33, Valensija 28, Espanjol 28, Atletiko Madrid 26, Hetafe 26, Atletik Bilbao 25, Real Sosijedad 22, Majorka 21, Sevilja 20, Erkules (-1) 18, Deportivo 18, Osasuna 17, Rasing (-1) 17, Levante 15, Almerija 13, Malaga 13, Sporting 12, Saragosa 10.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC