• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dinamo Zagreb četvrti put mijenja ime

Nogometni klub Dinamo, koji je 9. juna 1945. godine oformljen ujedinjenjem HAŠK-a, Građanskog i Konkordije, mogao bi četvrti put u svojoj istoriji da promijeni ime.

 Dinamo Zagreb četvrti put mijenja ime Izvor: MONDO

Već u srijedu...

Klubu, kojeg je nekadašnji predsjednik Hrvatske Franjo Tuđman poslije raspada SFRJ prvo preimenovao u HAŠK Građanski (1992), a poslije samo godinu dana u Kroacija Zagreb, vraćen je 2000. godine prvobitan naziv NK Dinamo, jer navijači "modrih" nikada nisu prihvatili imena HAŠK Građanski, a potom i Kroacija.

Hrvatski Tportal najavljuje da će na predstojećoj Skupštini kluba biti donesena odluka o promjeni imena, odnosno da će ispred Nogometni klub biti upisan prefiks "Građanski".

Tako će skraćeno ime četvorostrukog prvaka SFR Jugoslavije i sedmostrukog osvajača Kupa Maršala Tita, od sredine naredne nedelje biti GNK Dinamo.

"Kako je Dinamo čvrsto naumio da svoje početke vežei za 1911. i HŠK Građanski, u klubu su odlučili da daju dodatnu težinu tom stavu i službeno se proglasiti Građanskim nogometnim klubom Dinamo. Tako će NK postati GNK", piše hrvatski Tportal.

Zanimljivo, u zavisnosti od toga ko je bio u upravi kluba, na "Maksimiru" su se slavile različite godišnjice. Dok se zvao Kroacija Zagreb, klub je 1998. godine tvrdio da slavi 95. godišnjicu postojanja, a onda je 2005. godine neka druga uprava kluba koji se zove Dinamo Zagreb tvrdila da se proslavlja 60 godina postojanja.

Izgleda da će u Zagrebu, od 2005. do 2011. godine proći čitavih 40 godina, pa će tako GNK Dinamo slaviti "stogodišnjicu" postojanja.

Od raspada SFRJ, HAŠK Građanski, Kroacija Zagreb i Dinamo Zagreb uspjeli su zajedno da osvoje 12 titula prvaka i deset Kupova Hrvatske.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC