• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Benitez: Kakav crni otkaz!?

Rafael Benitez poslije osvojene titule klupskog prvaka svijeta dao sebi za pravo da kritikuje gazdu Intera. Demantuje medije da će biti smijenjen.

 Benitez: Kakav crni otkaz!? Izvor: MONDO

Italijanski mediji spekulišu da bi u narednih 48 časova Rafael Benitez mogao da dobije otkaz zbog toga što je nepromišljeno kritikoivao gazdu Intera Masima Moratija.

Okuražen osvajanjem titule klupskog prvaka svijeta, Benitez se "malo zanio", pa je kritikovao gazdu da ga ne poštuje dovoljno i da je zaslužio drugačiji tretman, bar upola onoliki koliki je uživao njegov prethodnik na mjestu trenera Intera Žoze Murinjo.

Na to izlaganje Beniteza, Morati je škrgutao zubima iz čega su mediji "na čizmi" izvukli zaključak da su Špancu odbrojani dani na "Đuzepe Meaca".

Međutim, Benitez se u međuvremenu javio sa odmora, šokiran pričama o tome da će dobiti otkaz.

"Ja sam i dalje trener Intera. Na odmoru sam i iznenađen sam svim tim vijestima o otkazu. Istina je da nisam srećan trenutnom situacijom i svojim statusom u Interu, ali ja sam i dalje na tom poslu i uskoro se vraćam u Italiju", rekao je Benitez za jedan španski radio u ponedeljak popodne.

Odmah poslije velikog uspjeha i osvajanja titule prvaka svijeta, Benitez je otvorio dušu u obraćanju javnosti. Izgleda da mu tajming nije jača strana...

"Prošle sezone, Morati je potrošio 80 miliona evra za pet fudbalera, a ove godine nije ništa potrošio (za mene). Ne znam zašto se to dogodilo, ali sam bio potpuno razočaran. Zaslužio sam poštovanje", rekao je razočarani Španac.

On tvrdi da je u avgustu dobio obećanje da će dobiti trojicu novih fudbalera, ali od toga nije bilo ništa.

"Trpio sam sve udarce i na svojim plećima sam iznio svu odgovornost. Mislim da klub ima samo tri opcije - prva je da me potpuno podrži kao trenera i da kupi četiri, pet novih igrača da ojačamo tim i konkurenciju. Druga opcija je da nastavimo ovako, bez plana, u situaciji u kojoj je samo jedna osoba odgovorna. Treća opcija je da razgovaram sa svojim agentom i da postignemo sporazum", rekao je Benitez.

Ovo je u italijanskim medijima shvaćeno kao ultimatum koji je postavio Moratiju - ili me podrži ili se razilazimo.

Moratiju se nije baš dopao, prije svega, momenat u kojem je Benizet našao da priča o svom statusu u Interu. Upitan da li je Benitez pomalo pokvario žurku povodom osvajanja titule klupskog prvaka svijeta, Morati je odgovorio:

"Ne, nije trenutno. Istina, njegovi komentari nisu bili prikladni za ovu situaciju. Ali je ovaj Interov navijač (mislio je na sebe) sada srećan. Za sada neću da pričam sa Benitezom o njegovoj budućnosti u Interu. Ali, on nije izabrao pravi trenutak da priča o svemu ovome", rekao je Morati.

Povodom svih spekulacija o tome da će smijeniti Beniteza i dovesti Lućana Spaletija, koji je sa Zenitom postao šampion Rusije, predsjednik Intera je danas popodne za klupski sajt kratko rekao: "Za sada ne bih želio da pričam o toj temi, da ne bih podgrijavao kontroverze i spekulacije i izazvao dodatne polemike".

Svašta je moguće. Ako se Benitez i Inter rastanu nije isključeno da se Španac vrati na Enfild roud, jer je više puta izjavio da je bio srećan u Liverpulu. To bi značio rastanak Liverpula i Roja Hodžsona.

Ujedno, ako Benitez ode, u Interu se otvara mjesto trenera, a nije tajna da Morati želi iskusnog Fabija Kapela. To dalje znači da će Fudbalska asocijacija Engleske biti u problemu da odgovori na izazov i zadrži don Fabija...

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC