• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BBB ruše Mamića?

Skupština Dinama u srijedu, navijači najavljuju protest ispred stadiona u Maksimiru. Mamić siguran na skupštini, ali...

 BBB ruše Mamića? Izvor: MONDO

U srijedu će u zagrebačkom Maksimiru biti izuzetno zanimljivo i toplo za ovo doba godine. Naime, biće održana godišnja skupština Dinama, a najvatrenije pristalice fudbalskog kluba najavile su protest.

Navijači Dinama koji sebe nazivaju Bad Blue Boys (BBB) odavno su u ratu sa prvim čovjekom zagrebačkog kluba Zdravkom Mamićem. Optužuju ga za privatizovanje kluba, "mafijaštvo", kada žele da ga uvrede nazivaju ga "Srbinom" i "ciganinom", oblijepili su Zagreb uvredljivim plakatima na račun Mamića, a neki pozivaju čak na njegovu smrt.

Sa druge strane, Mamić im ne ostaje dužan i godinama ne uzmiče pred njihovim prijetnjama i kritikama. Uprava Dinama naplaćala se kazni zbog divljanja zagrebačkih huligana širom Evrope (UEFA ih još nije izbacila iz nekog takmičenja), a Mamić je na to govorio da huligane treba protjerati iz fudbala.

Nije baš najjasnije šta BBB imaju protiv Mamića (osim njegovog bahatog ponašanja, ali to je stvar morala, a navijači Dinama su posljednji koji bi nekome mogli da dijele lekcije iz etike). Dinamo je godinama dominantan u hrvatskom fudbalu, rijetko se desi da ne osvoji dva trofeja, igra u Evropi. Doduše, nikad nije uspio da prođe u drugu fazu evropskog takmičenja, baš kao ni ove sezone, ali nekakvi rezultati postoje.

Takođe, Mamić bi mogao da održi časove mnogim predsjednicima klubova u regionu kako uspješno i bogato prodati igrača u inostranstvo. Za Luku Modrića, Eduarda da Silvu, Vedrana Ćorluku, Ognjena Vukojevića...uzeo je milione i milione evra i obezbijedio Dinamu stabilno finansijsko poslovanje i budućnost.

Iako je u Skupštini Dinama Mamić potpuno zaštićen, jer ima većinu, u srijedu uveče ipak bi moglo da bude neprijatno u Maksimiru, jer navijači planiraju da kroz inicijativu "Zajedno za Dinamo" iskoriste građansko pravo da prisustvuju skupštini kluba u svojstvu posmatrača.

Paralelno sa tim, ispod zapadne tribine očekuje se da će se okupiti nekoliko hiljada dinamovaca kako bi ih Mamić čuo.

"Uprava kluba sa Zdravkom Mamićem na čelu je u zadnjih 10 godina srozala ugled Dinama na najniže moguće grane, napravio je od našeg kluba privatnu prćiju šire porodice Mamić odnosno njihove agencije za prodaju igrača, što je dokazano jedini cilj njihovog vladanja klubom", piše u proglasu navijača Dinama.

Oni optužuju Mamića za kršenje statuta kluba, ali i zakona Hrvatske, "za koju su mnogi Dinamovci dali svoje živote", piše u proglasu.

Uz poruku: "Vratimo Dinamo dinamovcima", vođe navijača pozivaju i na odbranu "svetog imena Dinamo", čime su praktično odgovorili na prijedloge o novoj promjeni imena kluba.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC