• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Everton sve izdržao

Mančester siti na svom stadionu izgubio rezultatom 2:1 i propustio priliku da poslije više od 80 godina dočeka Božić na čelu tabele.

 PREMIJER: Everton sve izdržao Izvor: MONDO

Fudbaleri Evertona četiri puta su šutnuli ka golu Mančester sitija i dva puta pogodili!

Dovoljno za neočekivanu pobjedu u posljednjem meču 18. kola Premijer lige, u kojem su zbog snijega igrali samo još Sanderlend - Bolton (1:0) i Blekburn - Vest Hem (1:1).

Domaćin je imao šansu da preuzme prvo mjesto od Mančester junajteda - mada sa dvije utakmice više - a pozitivan impuls stigao je od Karlosa Teveza, koji je prihvatio da ostane u klubu.

Ali, kada od 25 šuteva čak 15 bude upućeno u okvir gola, a u mreži završi samo jedna lopta, onda je jasno da taj tim nije imao ni sreće da osvoji sva tri boda.

Očajne reakcije uspavane odbrane Sitija omogućile su Evertonu da već u 19. minutu vodi sa 2:0. Prvi gol je glavom sa pet metara postigao Tim Kejhil, a drugi Lejton Bejns, perfektno plasiranim udarcem korak-dva unutar šesnaesterca.

Gostima je u 60. minutu isključen napadač Viktor Aničebe (dva žuta kartona), da bi Siti 12 minuta kasnije iskoristio brojčanu nadmoć i terensku dominaciju. Iskosa sa desne strane je tukao Jaja Ture, a loptu u sopstveni gol skrenuo Fil Jagielka.

Bilo je dovoljno vremena za preokret, ili bar za izjednačenje, ali je najbolja šansa propala kada je Mario Baloteli u 77. minutu pogodio stativu. Golman Tim Hauard bio je nesavladiv...

Aleksandar Kolarov dobro je odigrao svih 90 minuta za Mančester siti, koji je u sudijskoj nadoknadi vremena ostao bez Kolo Turea. Defanzivac iz Obale Slonovače je izgubio živce i u roku od jednog minuta zaslužio dva žuta, odnosno crveni karton.

Everton je prekinuo seriju od sedam utakmica bez pobjede u Premijer ligi, a istovremeno četvrti put zaredom slavio protiv Sitija kao gost! Kakva tradicija...

TABELA: Mančester j. (-1) 34, Arsenal 32, Mančester s. (+1) 32, Čelsi 31, Totenhem 27, Sanderlend (+1) 27, Bolton (+1) 26, Njukasl 22, Liverpul 22, Blekpul (-1) 22, VBA 22, Blekburn (+1) 22, Stouk 21, Everton (+1) 21, Aston Vila 20, Birmingem 18, Fulam 16, Vigan 16, Vulvs 15, Vest Hem (+1) 13.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC