• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Inter i Benitez dogovaraju cijenu raskida

"Pregovaramo sa Interom o raskidu ugovora", potvrdio je menadžer Rafaela Beniteza. Leonardo čeka šansu.

 Inter i Benitez dogovaraju cijenu raskida Izvor: MONDO

Dan nakon što je predsjednik Intera Masimo Morati izjavio da je "Rafael Benitez i dalje trener tima sa punim ovlašćenjima", ali uz bitnu opasku "za sada", pojavila se informacija da šampion Evrope i menadžer španskog trenera dogovaraju uslove pod kojima će biti raskinut težak ugovor.

To je potvrdio i Benitezov agent Manuel Garsija Kiljon.

"Pregovaramo sa Interom o raskidu ugovora. Nismo još došli do definitivnog zaključka. Nastavićemo pregovore narednih dana kako bismo pronašli soluciju koja odgovara objema stranama", rekao je Garsija Kiljon za "Skaj Sport Italija", poslije čega je postalo potpuno jasno da će nerazuri oko Nove godine, dan prije ili poslije, dobiti novog trenera.

Navodno, najveći favorit za to je bivša igračka legenda Interovog najvećeg rivala Milana, Brazilac Leonardo, koji je prošle sezone trenirao upravo taj tim, a potom bio smijenjen i zamijenjen aktuelnim trenerom Masimilijanom Alegrijem.

Prema ugovoru, otkaz Benitezu "košta" osam miliona evra, ali se pretpostavlja da Morati pokušava da iz lošeg izbora prošlog ljeta izađe sa što manjom materijalnom štetom, sada kada je rezultatska već napravljena.

Inter je prošle sezone sa Žozeom Murinjom osvojio sva tri trofeja, prvu "Tripletu" u istoriji italijanskog fudbala: Ligu šampiona, skudeto i Kup. Potom, Portugalac je poslije dvije sezone na klupi tima sa Đuzepe Meace otišao u Real Madrid, a Morati se ponadao da je upravo Benitez čovjek koji bi mogao da nastavi dominaciju nerazura u domaćim i evropskim okvirima.

Španac jeste osvojio titulu svjetskog klupskog prvaka, u dvije utakmice sa nedoraslim konkurentima, ali ekipa u Seriji A zaostaje 13 bodova za liderom Milanom, uz dvije utakmice manje, dok se kao branilac trofeja u Ligi šampiona, druge faze domogla kao drugoplasirana u svojoj grupi, iza Totenhema. Zbog toga, fudbaleri Intera će u osmini finala igrati revanš u gostima, protiv prošlogodišnjeg finaliste Bajerna iz Minhena.

Morati u tom meču vidi šansu za prolazak dalje, uprkos krajnje skromnim rezultatima ove jeseni, ali želi da pruži povjerenje nekom drugom treneru, jer je Benitez svoje potrošio za manje od šest mjeseci.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC