• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FSS: Stanković igrač, Rajevac trener godine

Kapiten "orlova" Dejan Stanković i bivši selektor Gane Milovan Rajevac obilježili su 2010. godinu, što se srpskog fudbala tiče.

 FSS: Stanković igrač, Rajevac trener godine Izvor: MONDO

Stanković i Rajevac proglašeni su u četvrtak, 23. decembra za fudbalera, odnosno trenera godine u izboru Fudbalskog saveza Srbije.

Stanković (32) je nastupao za Srbiju na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi, ali je mnogo više uspjeha imao na klupskom nivou. U 2010. godini, Stanković je sa Interom osvojio skoro sve što se osvojiti može, Kup Italije, prvenstvo Italije, Ligu šampiona, Superkup Italije i FIFA klupsko svjetsko prvenstvo, a u više navrata nosio je i kapitensku traku u crno-plavom dresu milanskog kluba.

Jedini trofej koji Stanković na kraju prošle i početku tekuće sezone nije osvojio, bio je Superkup Evrope, u kojem je Atletiko Madrid bio bolji.

Rajevac je ispisao istoriju sa reprezentacijom Gane i postao prvi čovjek koji je jednu afričku selekciju odveo do četvrtfinala Svjetskog prvenstva u fudbalu. Gana je ostala bez polufinala poslije penal ruleta u dramatičnom meču sa Urugvajom, a na žalost, do nokaut faze u Južnoj Africi, "crne zvijezde" stigle su preko leđa srpske reprezentacije.

Početkom godine, Rajevac i Gana stigli su do finala Afričkog kupa nacija, gdje su poraženi od Egipta.

Uprkos brojnim uspjesima, Rajevac je 8. septembra podnio ostavku na mjesto selektora Gane i preuzeo Al-Ahli iz Saudijske Arabije.

Poslije sjednice Izvršnog odbora FSS, predsjednik fudbalske organizacije Tomislav Karadžić rekao je da je bilo mišljenja i da priznanje za trenera godine dobije Aleksandar Stanojević zbog svega što je uradio sa Partizanom, posebno zbog plasmana u Ligu šampiona, ali da je prevladao stav da Rajevac dobije prednost.

"Željeli smo da pružimo podršku našim ljudima koji rade u inostranstvu, ali ćemo ubuduće napraviti preciznije kriterijume kojima ćemo dati prednost onima koji su ovde, u zemlji", dodao je Karadžić.

Stankoviću i Rajevcu nagrade će biti uručene na svečanosti u hotelu "Hajat" 28. decembra.

(P. Vujić - MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC