• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Karadžić: Pisaćemo Divcu, da vidimo šta hoće

Predsjednik FSS ocenio 2010. godinu kao "dobru" za srpski fudbal, spustio loptu na sukob sa predsjednikom OKS Vladom Divcem.

 Karadžić: Pisaćemo Divcu, da vidimo šta hoće Izvor: MONDO

U 2010. godini srpski fudbal imao je lijepih, zvjezdanih trenutaka, bilo je i onih blatnjavih. Igrali smo na Mundijalu u Africi, na kojem se baš i nismo proslavili, ceh je platio Radomir Antić.

Utakmice u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012. godine, koje su uslijedile poslije Svjetskog šampionata, bile su razočaravajuće, dogodila se i Đenova...Mlada reprezentacija, pod vođstvom Ratomir Dujkovića nije uspjela da nastavi kontinuitet igranja na kontinentalnim šampionatima igrača uzrasta do 21 godine.

Ipak, ovu godinu predsjednik FSS Tomislav Karadžić ocijenio je kao "dobru" i koja zaslužuje pozitivnu ocjenu.

"Možda ne treba ja o tome da pričam, možda je i neskromno, ali mislim da je od svih fudbalskih saveza u širem regionu FSS uradio najviše i najviše je postigao", rekao je Karadžić, dodajući i da je sa finansijske strane 2010. godina bila pozitivna za srpsku kuću fudbala.

Zadaci koje je vrhuška srpskog fudbala postavila pred sebe za sljedeću godinu su: povratak gledalaca na stadione, pomoć domaćem fudbalu i uslovima u kojima klubovi rade, kao i borba protiv huligana.

"Napravljeni su značajni pomaci u regularnosti domaćih takmičenja i za razliku od nekih drugih saveza u regionu mi nismo imali problem oko namještanja. To, naravno, ne znači da nije bilo nekih dekandentnih stvari", podvukao je Karadžić.

"Predstoji nam žestok boj, prije svega na poboljšanju infrastrukture, odigravanja utakmica u boljim terminima, ali i da sa državnim organima vidimo kako da se nemilim scenama na stadionima stane na kraj. U svakom slučaju, ni naredne godine nam neće biti dosadno", rekao je predsjednik srpske fudbalske organizacije.

Izvršni odbor FSS na današnjoj sjednici je odlučio da finansijski pomogne svim klubovima, počev od superligaških, preko prvoligaških do nižih takmičenja. Tako će u januaru svaki klub Jelen Superlige dobiti po 15.000 evra, članovi Prve lige po 7.500 evra, a regionalnim savezima biće prebačeno po 15.000 evra u opremi za najugroženije klubove.

Takođe, biće raspisan tender od 100.000 evra za kupovinu fudbalskih lopti, koje će takođe biti podijeljene klubovima nižih rangova.

Neizmirenih dugovanja prema igračima, članovima stručnih štabova, zaposlenima u FSS nema, saopštio je Karadžić.

Kuća fudbala u Staroj Pazovi biće završena u martu, a svečano otvaranje polovinom maja, kada će u goste biti pozvani najviši predstavnici UEFA i FIFA.

Fudbalska vlada razmatrala je i aktuelnu temu sukoba, odnosno javnih polemika na relaciji FSS - Olimpijski komitet Srbije, i optužbe koje su razmijenili Vlade Divac i čelnici srpske kuće fudbala.

Zaključak je da se ništa ne seče preko noći, da FSS neće istupiti iz Olimpijskog komiteta, kao i da će biti upućeno pismo Divcu i njegovim saradnicima sa prijedlogom da dve strane sednu i porazgovaraju.

"Nećemo da vodimo polemiku preko štampe. Napisaćemo pismu Predsjedništvu OKS u kojem ćemo ih upoznati sa onim što smo uradili u prethodnoj godini i predložićemo sastanak da čujemo šta oni imaju da kažu tim povodom. Dug je put do raskidanja odnosa sa OKS, a mi to ne želimo. OKS je naša krovna organizacija, FSS je naš. Želimo da raščistimo odnose, da vidimo ko je u pravu i šta oni misle kako se vodi FSS", poručio je Karadžić.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC