• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

GOAL.COM: Električni Krasić i krupni Vidić

Najuticajniji evropski internet portal posvećen fudbalu, Goal.com, izabrao je idealan tim za prvi dio sezone 2009/10.

 GOAL.COM: Električni Krasić i krupni Vidić Izvor: MONDO

Srbija, uz Njemačku i Brazil, jedina ima dvojicu predstavnika u idealnih 11! I to zahvaljujući Nemanji Vidiću i Milošu Krasiću.

Novinari Goal.com sastavili su tim u formaciji 3-4-1-2, kapiten Mančester junajteda Nemanja Vidić zauzeo je centralno mjesto u odbrani zajedno sa Matsom Humelsom iz Borusije Dortmund, odnosno Tijagom Silvom iz Milana.

Miloš Krasić iz Juventusa zauzeo je standardnu poziciju desnog krila, u veznom redu u kojem su još Andres Inijesta iz Barselone, Nuri Sahin iz Borusije Dortmund, na lijevom boku je Garet Bejl iz Totenhema, a najistureniji vezista je Ernaneš iz Lacija.

U špicu napada su Leo Mesi iz Barselone i Kristijano Ronaldo iz Real Madrida.

Krasićev izbor elaboriran je na sljedeći način:

"Najeksplozivnija snaga u Seriji A. Krasić je zapalio šampionat svojim električnim prodorima po desnom krilu. Na trenutke, Srbin je bio jednostavno nezaustavljiv i bio je glavna opcija Juventusa u napadu. Ovaj 26-godišnjak bio je strijelac pet golova u Seriji A, uz mnoštvo asistencija".

Vidić, staro i standardno lice u izborima za idealne timove od strane FIFA, UEFA, Premijer lige, kao i uticajnih medija, ovog puta opisan je riječima:

"Povratak u formu osionog Srbina, koji stoji kao kolos u odbrani Mančester junajteda, poslije frustrirajuće sezone 2009/10. Ekipa Ser Aleks Fergusona sačuvala je mrežu deset od 12 puta u svim takmičenjima kada je krupni stoper bio na terenu".

Jedini tim koji ima dva predstavnika je Borusija iz Dortmunda, neprikosnoveni lider Bundeslige.

IDEALNIH XI GOAL.COM (3-4-1-2): Manuel Nojer (Njemačka, Šalke) - Mats Humels (Njemačka, Dortmund), Nemanja Vidić (Srbija, Mančester junajted), Tijago Silva (Brazil, Milan) - Miloš Krasić (Srbija, Juventus), Nuri Sahin (Turska, Dortmund), Andres Inijesta (Španija, Barselona), Garet Bejl (Vels, Totenhem) - Ernaneš (Brazil, Lacio) - Leo Mesi (Argentina, Barselona), Kristijano Ronaldo (Portugal, Real Madrid).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC