• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ja sam crnac, ali neću da klečim: Englez napravio neviđenu frku - "Skandalozno je šta rade mediji"

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

"Još pre tri meseca nije bilo jasno koja je korist od klečanja".

 fudbaler-odbio-da-kleci-rasizam-black-lives-matter-pokret-lajl-tejlor-notingem-forest Izvor: Profimedia

Klečanje pred početak sportskog događaja postalo je jedan od upečatljivih simbola pokreta "Black Lives Matter" ("Životi crnaca su bitni") i borbe protiv rasizma, pa svaki put kada neko to odbije - nastane prava bura.

Možda će vas zanimati

Tako je bilo u Formuli 1, nedavno na meču NBA lige, a sada i u engleskom fudbalu, pa se tako Lajl Tejlor suočio sa obiljem kritika.

U pitanju je fudbaler drugoligaša Notingem Foresta, dvostrukog prvaka Evrope, koji ne želi da kleči uoči početka meča. Kaže da podržava borbu protiv rasizma, ali da u stvari ne želi da bude na strani pokreta "Black Lives Matter".

"Istražite šta oni rade... Skandalozno je što su svetski mediji i svet stali iza te organizacije, a ceo BLM je skandalozan", kazao je Lajl Tejlor i dodao šta mu smeta.

"Poruka je dobra, životi crnaca zaista vrede, i naravno da policijska brutalnost prema crncima nije dobra, ali poruka klečanja je postala mutna, ne razumem šta to može da promeni. Još pre tri meseca nije bilo jasno koja je korist od klečanja".

Lajl Tejlor ističe da to neće iskoristiti rasizam i da su potrebna druga rešenja od "klečanja uoči utakmice" za koje smatra da je beskorisno.

"Svake nedelje imamo slučajeve rasizma u fudbalu. Šta Instagram i Fejsbuk rade u sprečavanju pravljenja profila koji maltretiraju crnce na društvenim mrežama? Moramo se baviti rešavanjem takvih problema jer ćemo živeti u neuređenom društvu".

Reči 30-godišnjeg napadača svakako imaju težinu jer je i sam osetio rasizam na svojoj koži više puta, ali mu smeta politička korektnost koja ništa neće promeniti.

"Neki ljudi govore da se ne sme reći za nekoga da je crnac. Više ne možeš reći da je neko mešane rase već ima dvojne korene. Ne, ne, ja sam mešane rase. Majka mi belkinja, a tata mi je crnac. Previše smo politički korektni i društvo jedva čeka da napravite grešku", zaključio je Tejlor.

(mondo.rs)

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RancidCo

Bravo!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC