• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lukić: Malo je jedan trofej!

Predsednik Crvene zvezde smatra da je godina na izmaku za klub bila "teška i uspješna". Neće da ponavlja zašto na Marakanu nije stigla i titula.

 Lukić: Malo je jedan trofej! Izvor: MONDO

Crvena zvezda ima potencijal za ozbiljne domete, a to znači učešće u Ligi šampiona ili Ligi Evrope već naredne jeseni, izjavio je Vladan Lukić u novogodišnjem intervjuu "Sportskom žurnalu".

Lukić, prije svega, želi da igra ekipe bude što kvalitetnija i smatra da je Robert Prosinečki čovjek koji može mnogo da uradi na tom planu.

"Prethodna tri trenera imala su dobre periode, ali i padove, bez snage da neke stvari dovrše i prebrode. To je osnovni razlog što smo ih mijenjali. Međutim, nismo pravili greške u izboru. Svaki je u tom trenutku bio najbolje rješenje. Isto mislim i sada za Robija".

Za proljeće je zacrtana borba za oba domaća trofeja. Zvezda brani Kup, a napada tron na kojem se već tri godine nalazi Partizan.

"U programu sam napisao da bih u prve dve sezone bio zadovoljan jednim trofejom. Tada je to bila realnost, sada već nije i to znači da smo na dobrom putu".

Lukić je ukratko analizirao dobre i loše stvari u 2010. godini.

"Godina je bila teška zbog eliminacije iz Evrope na prvom ispitu, bolesti Vilotića, povreda Jeremića i Mihajlovića. Bilo je i smrtnih slučajeva ljudi koji su mnogo dali klubu... Na drugoj strani, ponosni smo na povratak publike i potpisivanje najvećeg sponzorskog ugovora u srpskom sportu. Uzeli smo Kup, imali periode dominacije u prvenstvu. Neću da ponavljam zašto nismo osvojili titulu", aludirao je na suđenje na majskom "večitom derbiju" u Humskoj 1.

Predsjednik crveno-bijelih posebno je ukazao na zasluge kluba u pogledu posjećenosti utakmica Jelen Superlige.

"Redovnim dolaskom navijača na Marakanu i na gostovanja, održali smo ligu profesionalnom. Kada bismo sabrali posjete bez Zvezdinih utakmica, bila bi na nivou amaterskih takmičenja. Ovako smo dobar evropski prosjek, kao Austrija i Grčka", rekao je Lukić za "Žurnal".

On je dodao da su odnosi sa Partizanom korektni, u smislu da "postoji osnovna komunikacija", kao u slučajevima Panatinaikosa i Olimpijakosa, Reala i Barselone, Juventusa i Intera...

"Prazne su priče da su čelnici Zvezde i Partizana nekad sjedili u istoj kafani uoči derbija".

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC