• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Osim: Regionalna liga je spas

"Ne treba više da se bavimo politikom. Tužan sam jer se u ostalim sportovima nešto dešava, formiraju se regionalne lige, a fudbal - spava", kaže Ivica Osim.

 Osim: Regionalna liga je spas  Izvor: MONDO

Jedan od najboljih stručnjaka u bivšoj Jugoslaviji Ivica Osim vjeruje da Robert Prosinečki nije pogriješio kada je preuzeo trenersku palicu u Crvenoj zvezdi.

Štraus sa Grbavice smatra da je za spas fudbala u zemljama bivše države potrebno stvaranje regionalne lige, koja bi vratila publiku na stadione. Osim zna i način na koji da se zemlje izbore sa eventualnim huliganima, koji bi želeli da izazovu incidente.

"Mnogo priča sam čuo o tome da je Robi preuzeo veliki rizik. Međutim, rizik je nešto drugo, kada sa prozora uskočite u vodu punu ajkula. Prosinečki nije budala, igrao je u tom klubu i zna da Zvezdino ime otvara sva moguća vrata. To je klub sa velikom logistikom, tako da Prosinečki nema šta da izgubi",
rekao je Osim za "Press".

U Srbiji i Hrvatskoj sve više fudbalskih čelnika zagovara formiranje regionalne lige, što zdušno podržava popularni Švabo.

"Ne treba više da se bavimo politikom nego samo ekonomijom. Tužan sam jer se u ostalim sportovima nešto dešava, formiraju se regionalne lige, a fudbal - spava. Pa ne može regionalna liga da nam padne sa neba, neko mora da pogura taj projekat... A, ja tvrdim da je to jedini spas", dodao je Osim.

"Gledao sam neke utakmice srpskog i hrvatskog prvenstva, vidio prazne stadione koje samo što ne sruši vjetar, loptu koja je stalno u vazduhu... Nije to ono što nam je potrebno. Umjesto toga možemo da vidimo pune tribine na ‘Maksimiru’, da uživamo u konkurenciji i stvaranju igrača. A i taj bezbjednosni rizik može da se riješi. Sad bar postoji tehnologija. Objaviš slike huligana koji ne mogu na stadion i problem je riješen".

Prema njegovim riječima ideja UEFA o dodjeljivanju domaćinstva Evropskog prvenstva Srbiji i Hrvatskoj uopšte nije nerealna.

"Što to ne bi bilo realno? Pazite, UEFA bi na taj način napravila kompenzaciju, jer se posljednjih godina u Srbiji i Hrvatskoj pojavilo mnogo vrhunskih igrača koji brane boje najvećih evropskih klubova. Oni bi samo vratili dug, napravili stadione i omogućili navijačima da uživaju u spektaklima",
zaključio je Osim.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC