• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ili Mundijal na zimu ili "ladna Morava"

Sve je duža kolona onih koji zagovaraju da Svjetsko prvenstvo u Kataru, kada je već dodijeljeno toj uglavnom vreloj zemlji, bar bude održano u januaru.

 Ili Mundijal na zimu ili "ladna Morava" Izvor: MONDO

Predsjednik Azijske fudbalske konfederacije Mohamed bin Hamam ocijenio je da bi Katar uprkos velikim ljetnjim vrućinama bez problema organizovao Mundijal 2022. godine u junu i julu, ali i da bi održavanje turnira tokom zime bilo bolje za igrače.

Član Izvršnog komiteta Svjetske fudbalske federacije (FIFA) naveo je da bi igranje u zimskim mjesecima posebno odgovaralo fudbalerima, jer bi oni bili u "boljoj formi" i neiscrpljeni poslije naporne sezone u kojoj neki igraju i do 60 utakmica.

Zimska pauza u većini šampionata omogućila bi laku organizaciju turnira, barem prema riječima Bin Hamama, koji je iz Katara.

"Domaćini bi savršeno organizovali turnir i u junu i julu, ali bi njegovo održavanje u januaru bilo rješenje u kome bi svi bili na dobitku", rekao je Bin Hamam.

Temperature u Kataru tokom ljeta gotovo uvijek prevazilaze 40 stepeni celzijusa, pa su mnogi funkcioneri FIFA podržali ideju da se promijeni termin igranja Mundijala.

Načelni pristanak dali su i predsjednik FIFA Sep Blater, generalni sekretar te organizacije Žerom Valke, kao i predsjednik Evropske fudbalske federacije (UEFA) Mišel Platini.

Problem je, međutim, obavezna promjena međunarodnog kalendara koju bi morali da odobore svi nacionalni savezi i uprave liga.

Organizatori turnira iz Katara još nisu zvanično tražili promjenu.

(Beta/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC