• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FUDBAL 2010: Srbima mučno!

Krah na Mundijalu, kolaps atmosfere, smjena Antića, samo jedan tim u evro-kupovima, napad na Stojkovića, prekid meča u Đenovi... Ima li kraja!?

 FUDBAL 2010: Srbima mučno! Izvor: MONDO

Slabi rezultati na međunarodnoj sceni stigli su, ne prvi put, od fudbalera.

Fudbalska reprezentacija Srbije otputovala je na Svjetski kup u Južnoj Africi sa velikim očekivanjima, ali po ko zna koji put euforija proistekla iz dobro obavljenog posla u kvalifikacijama proizvela je pometnju u timu i krah u najvažnijem trenutku.

Nastup na Mundijalu pamtiće se po prvoj pobjedi nad Njemačkom nakon 37 godina, urugvajskom sudiji Horheu Lariondi i eliminaciji već u prvoj fazi. Porazima od Gane i Australije!?

Prividna idila u Fudbalskom savezu Srbije (FSS), čiji je rad u dobroj mjeri bio "pokriven" uspjesima reprezentacije, očas je nestala, a loša atmosfera nakon povratka sa Mundijala odrazila se i na start u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope u Poljskoj i Ukrajini 2012. godine.

Selektor Radomir Antić smijenjen je tek iz drugog pokušaja u mučnom ambijentu poslije remija sa Slovenijom u Beogradu.

Njegov nasljednik na klupi Srbije Vladimir Petrović u dvije kvalifikacione utakmice nije osvojio ni bod, pa " orlovi" nastavak borbi za plasman na kontinentalno prvenstvo dočekuju sa veoma malom zalihom. Tačku na lošu reprezentativnu 2010. godinu stavili su huligani, kao neizostavni ružni dekor svih sportskih zbivanja u proteklim decenijama.

Utakmica Italija - Srbija u Đenovi prekinuta je već u šestom minutu, a kazne su za sada petrpjeli samo oni koji sa ispadima nisu imali nikakve veze - FSS, reprezentacija i igrači.

Na klupskom planu pažnju ljubitelja fudbala najviše je privukao plasman Partizana u Ligu šampiona. Crno-bijeli nisu prošle godine iskoristili pogodnosti novog sistema takmičenja u kvalifikacijama, ali im se sve vratilo novoj sezoni.

Boljim izvođenjem penala u Briselu su eliminisali Anderleht i poslije sedam godina se ponovo našli u eliti. Evropski fudbal je u međuvremenu dodatno napredovao, pa su Beograđani za razliku od prvog učešća u Ligi šampiona drugi nastup završili bez osvojenog boda.

U domaćem takmičenju nije bilo previše uzbuđenja, a kao glavni problem državni i fudbalski čelnici apostrofirali su oronulu infrastrukturu i sve praznije stadione. Za 2011. godinu najavljeni su obimni radovi na rehabilitaciji zapuštenih borilišta i postavljanju reflektora.

Daleko je odjeknuo i drastične posljedice imao prelazak bivšeg golmana Crvene zvezde, do nedavno prvog čuvara mreže reprezentacije Vladimira Stojkovića u Partizan, kao i povratak Roberta Prosinečkog u Crvenu zvezdu, na mjesto trenera.

Tokom 2010. godine samo je produbljen sukob na relaciji FK Crvena zvezda - predsjednik FSS Tomislav Karadžić.

Srpski fudbal ostao je ove godine bez jednog od najvećih asova svih vremena, najboljeg strijelca reprezentacije Jugoslavije - Stjepana Bobeka koji je preminuo 22. avgusta.

(Tanjug/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC