• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I Šuker umiješan u namještanje?!

Legendarni napadač Hrvatske Davor Šuker pominje se u izvještaju njemačkog tužilaštva kao osoba umiješana u kladioničarsku mafiju.

 I Šuker umiješan u namještanje?! Izvor: MONDO

Tužilaštvo u Bohumu optužilo je Hrvata Marija Cvrtaka za namještanje utakmica među kojima su i prijateljski susreti Travnika u Švajcarskoj.

Cvrtak, prema navodima tužilaca čak je ponekad i sjedio na klupi Travnika i izdavao direktne naredbe ekipi sa Pirote, koja je član Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Travničani su navodno dobijali između 100 i 350 evra po utakmici, a Marijo Cvrtak imao je veze sa mnogim velikim fudbalskim imenima, među kojima se nalazi i Davor Šuker, prenose sarajevski elektronski mediji!

Prema saznanjima njemačkih tužilaca Cvrtak je preko Šukera pokušao da ubaci namještene utakmice Travnika na engleske kladionice, ali njegova tačna uloga u “poslu” nije precizirana.

"Koji je tačno bio posao Davora Šukera, zasad nije poznato, ali je definitivno bilo i neke veze između Marija C. i ovog nekadašnjeg hrvatskog reprezentativca",
rekao je jedan od zvaničnika Tužilaštva u Bohumu.

Šuker je u karijeri poslije Osijeka i Dinama, nastupao za Sevilju, Real Madrid, Arsenal, Vest Hem i Minhen 1860.

Posljednjih nedelja vratio se u hrvatski fudbal pomogavši Vlatku Markoviću da ostane na čelu HNS-a umjesto protivkandidata Igora Štimca.

Istovremeno, u medijima je isplivala i Šukerova fotografija sa članovima zagrebačkog podzemlja na grobu ustaškog ratnog zločinca Ante Pavelića u Madridu, što je izazvalo brojne osude javnosti.


(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC