• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Znam da je Zvezda – Srbija, ali ovo je sramota! Aleksandar Stanojević bijesan - da li igraju finale Lige Evrope?!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević izuzetno ljut zbog najavljene odluke Saveza. "Ko vodi FSS, Crvena zvezda?", zapitao je.

 aleksandar-stanojevic-fss-partizan-zvezda-srbija-sramota Izvor: Youtube/FK Partizan Beograd

Najavljena odluka FSS da će proširiti broj stranaca pred finiš prelaznog roka izuzetno je naljutila trenera Partizana Aleksandra Stanojevića.

On je u razgovoru sa novinarima na pripremama nekoliko puta povišenim tonom rekao da je to sramota, da je ta odluka donesena u korist Crvene zvezde zbog njenog najavljenog transfera iz Italije i poručio medijima - "dajte, nešto objektivno recite".

Možda će vas zanimati

Na pitanje o toj odluci Saveza on je odgovor dao u dahu, uz veliku ljutnju.

"Znate šta, stvarno sam razočaran! Prema onome što sam čuo, a vidio sam izjave iz Saveza, da je vrlo blizu ta odluka… To je sramno ako se desi u ovom prelaznom roku! Ne mogu ni medije da razumijem, vidim da niko ništa nije reagovao. Nismo svi ovdje u službi jednog kluba. Razumijem da je Zvezda – Srbija i da su mnogo bitni u cijeloj ovoj priči, ali kada su posljednjeg igrača doveli iz Evropske unije, da se javljaju iz Saveza da će se promijeniti to pravilo usred sezone? Rekli su 'vrlo brzo', možda će se desiti za četiri mjeseca, pa je OK. Ne ulazim u odluke Saveza, jer poštujem Savez kao instituciju".

Stanojević je rekao da je Partizan neravnopravan u ovoj situaciji.

"Prvo, čudi me sada kada vraćam film da su iz Zvezde govorili i najavljivali da bi to moglo da se desi. Znači, da li oni vode Savez ili Savez ima neke ingerencije? Drugo, mi smo u neravnopravnom položaju. Znači, najavilo se sedam dana prije kraja prelaznog roka. To je sramno! Pa šta bi bilo da su doveli igrača iz Afrike? Možda bi rekli da ćemo da promijenimo pravilo, da će biti četiri stranca, ali samo za Afriku. To je stvarno sramno".

On je komentarisao i odlazak reprezentacije od superligaških igrača na turneju bez fudbalera Crvene zvezde.

"Nisam htio da dižemo priču,. bili su i reprezentativci. Vidim da i mediji nisu to ispratili uopšte. Svi klubovi daju po dva-tri igrača, a Zvezda ne daje igrače. Ne vidim da se Savez oglasio o tome. A pričaju da im je bitna reprezentacija. Niko se ne oglasi. Nisam htio ni ja, da se ova stvar sada nije desila. Nisam htio negativnu energiju. Dali smo reprezentativce, a i nama trebaju igrači kao i njima. A oni igraju Ligu Evrope za 20 dana, kad se vrate svi reprezentativci. Mogu da odigraju cijele pripreme kada se vrate"

"I vi im to dozvolite da se niko iz Saveza ne oglasi što Zvezda nije pustila igrače. To je sramno. Ne igramo mi ovdje samo zbog Zvezde i nismo mi ovdje zbog njih samo. Imamo i mi obavezu prema našim igračima, i mi se borimo za nešto ovdje".

"I druga stvar, igrali smo i mi valjda nekad neku Ligu šampiona, pa nismo tražili da imamo 10 stranaca. Ušli smo sa dva stranca, ušli su i oni sa tri stranca u Ligu šampiona. Uostalom, ne igraju oni finale Lige Evrope. Digla se cijela Srbija na noge, da li će biti ovo ili ono. A vidim da ni vi mediji niste ništa spomenuli po tom pitanju. I Partizan je prije dvije godine igrao isto takmičenje kao Zvezda, isto su igrali i prošli proljeće. O čemu vi pričate? A nisam vidio da su se mijenjala pravila usred sezone, niti da je neko pričao o tome".

Stanojević je prenio da se svi u svlačionici Partizana zbog ovoga osjećaju loše.

"Zaista se loše osjećamo i mi i igrači i ako tako bude… Ponavljam, ne ulazim uopšte u rad FSS, izuzetno poštujem ljude koji vode Savez, ali ovo je sramno. Ako se ovo desi sada, poslije ovog trenutka kada su oni doveli igrača… Što predsjednik nije prije 15 dana to najavio?"

Stanojević je nekoliko puta ponovio poruku novinarima...

"I vi mediji, ja razumijem da je Zvezda – Srbija i da su svi u toj nekoj priči, ali dajte nešto objektivno recite. Nisam čuo nijednog novinara da je pomenuo to što Zvezda nije poslala svoje igrače u reprezentaciju. Hajde, ko je napisao? Da nije neko iz Saveza rekao, da li se oglasio selektor i rekao zašto Zvezda nije slala. Imaju mjesec dana do sljedeće utakmice, a mi ovdje igramo… Stvarno sam razočaran".

Da li je razmišljao da povuče igrače iz reprezentacije?

"Nisam, vjerujte mi. Samo sam razmišljao zbog problema koji nas je zadesio, jer je Brežančić bio rovit pa sam se čuo sa Stolicom. Nisam nijednog trenutka razmišljao (o povlačenju), vjerujte mi. Cijele pripreme smo odradili bez duplog lijevog beka zbog problema Obradovića. Možemo da pravimo dogovore, da se čujemo, možda nije dobro za Markovića da igra za reprezentaciju zbog noge, ali zbog drugih je sramno... Nismo mi ovdje u službi Zvezde. Ne znam da li ste zaboravili da je Partizan prije dvije godine igrao proljeće, o tome niko ne priča. Ili Zvezda igra finale Lige Evrope? Da li je finale? Svaka njima čast, super su i zasluženo su prvi, da li ste me čuli da igraju loše i da nisu zasluženo prvi? Nijednog trenutka to nisam rekao, ali nemojte molim vas. Nismo ovdje došli da svi zbog njih radimo. I svi treba da radimo za njih. I vidim Savez... Ko vodi Savez? I mi imamo veliku armiju navijača i mi nešto treniramo i radimo".

On je ponovio da bi bio presedan da u toku sezone budu promijenjena pravila i da bude povećan broj dozvoljenih stranaca u timu.

"Hajde da sačekamo. Možda to 'vrlo brzo' znači da će biti u junu, to je OK, ako tada odluče, ali da imamo vremena da se organizujemo svi ostali klubovi. To što su se oni organizovali da igraju finale Lige Evrope, ali da li se vi sjećate da je Partizan igrao prije dvije godine isto ovo takmičenje i isti ovaj stepen, pa se Srbija nije digla na noge. Pa imamo i mi navijače..."

Stanojević je rekao je da je iznio svoj lični stav, a ne stav kluba i da govori samo o struci.

"Ne vidim da je odjeknulo da je neko pričao. To izgleda tako bahato i tako je bahato po meni da je to strašno. Pa mi se bavimo, radimo 24 sata neki posao, navijači po mrežama nam daju podršku i sad ti tako tako... Neka se izjasne zašto igrači Zvezde nisu išli sa reprezentacijom, jer imaju utakmicu za 20 dana"

Na konstataciju da bi usvajanjem novog pravila i Partizan dobio šansu da Bajbeka koristi kao domaćeg igrača, Stanojević je rekao da ga to ne interesuje uopšte.

"Mene to ne interesuje. Znate da nemam problem, kod mene mogu da igraju dva stranca, a mogu i sva petorica. U Ligu šampiona ušli smo sa dva stranca, niti se to radi zbog nas. Ne treba da se radi ni zbog nas, ni zbog koga ništa. Uradi kada je vrijeme za to, neka se klubovi dogovore da li je to potrebno, zna se kako to treba da funkcioniše", poručio je Stanojević za kraj razgovora koji će izazvati veliku pažnju.

"Imajmo malo mjere", dodao je za kraj.

(mondo.rs)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC