• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Piksi će vladati gvozdenom rukom, nema nedodirljivih! Disciplina je na apsolutno prvom mjestu novog selektora!

Autor Dragan Šutvić

Zavodi red u nacionalnom timu, ne trpi bundžije

 dragan-stojkovic-piksi-zavodi-red-reprezentacija-srbije-gvozdena-disciplina-nema-povlascenih Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Dragan Stojković Piksi samo što nije potpisao ugovor sa Fudbalskim savezom Srbije, zna se već i sastav stručnog štaba, samo se čekaju papiri iz Kine, ali već su se pojavile informacije o prvim promenama koje će novi selektor uvesti u reprezentaciju.

Prva i osnovna stvar biće - disciplina! To je za Informer naveo dobro obaviješteni izvor, koji je otkrio i neke druge zanimljive detalje i stvari koje Piksi ne podnosi, od kojih su "bundžije" na prvom mjestu.

Možda će vas zanimati

Piksi se, piše ovaj list, povjerio bliskim prijateljima da unaprijed zna šta je sve potrebno da uradi kako bi od srpske reprezentacije napravio ozbiljan takmičarski tim koji će imati najviše ambicije.

"Najvažnija stvar na kojoj će insistirati biće disciplina. To svi igrači moraju da znaju unaprijed. Ne znam da li će od reprezentativaca tražiti da potpišu kodeks ponašanja, kao što je to učinio Siniša Mihajlović, ali jasno je da će vladati gvozdenom rukom. Posebno je kivan na igrače koji sebi daju za pravo da u medijima javno kritikuju selektora, način igre, formaciju i slično. Za takve ni pod kojim uslovima neće biti mjesta u ekipi. Piksi nije naveo konkretno nijedno ime, ali zna se koji su igrači pravili scene u prethodne dvije ili tri godine", rekao je izvor Informera.

Podržava uvođenje obaveznog vojnog roka

"Služenje vojske je čin lojalnosti prema državi. Vojska ti usađuje disciplinu, razvija kolektivni duh, uči te respektu prema starijima. Podržavam služenje vojnog roka, najmanje šest meseci", rekao je nedavno Stojković.

Kad se rastumače ove riječi, dolazi se do nekoliko imena. Luka Milivojević je na Svjetskom prvenstvu imao skoro otvoren sukob sa tadašnjim selektorom Mladenom Krstajićem. Kapiten Aleksandar Kolarov nije se zvanično oprostio od reprezentacije, ali niko u FSS i u timu ne odobrava njegovu odluku da ne igra protiv Škotske u finalu baraža za EP.

Kod Slavoljuba Muslina je navodno i Sergej Milinković-Savić bio razočaran pozicijom zadnjeg veznog, pa je selektoru rekao da ga ponovo zove tek kad mu nađe odgovarajuće mjesto u timu.

Luka Jović je imao ispad u drugoj polovini 2019, kad je nezadovoljan minutažom, samoinicijativno napustio reprezentaciju i o svemu tome samo porukom obavijestio sekretara stručnog štaba. Mladi reprezentativac je kasnije "ispeglao" problem sa selektorom, ali kod Piksija neće biti popravnog.

"Takvi prestupi se neće tolerisati, ali ni mnogo manji ispadi koji se dešavaju na treninzima i okupljanju reprezentacije, a o kojima je u posljednjem izvještaju pisao prethodni selektor Ljubiša Tumbaković. On je rekao da se susretao sa nedisciplinom koja je znala da uništi radni dan ili takmičarsku atmosferu. Kod Piksija toga neće biti. Od Slaviše Kokeze je dobio uvjeravanje da nijedan reprezentativac nije nedodirljiv i da nema nepoželjnih u ekipi", kaže ovaj izvor.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC