• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Obrt u slučaju Piksi - Kinezi "buše" novog selektora: Srbija ga neće čekati dovijeka, vrijeme ističe!

Autor Dragan Šutvić

Zna se i do kada će ga FSS čekati.

 dragan-stojkovic-piksi-selektor-srbije-raskid-ugovor-guangdzou-problemi-rok Izvor: MN PRESS

Prema najavama iz FSS do polovine februara trebalo bi da dobijemo novog selektora, jasno je da će to biti Dragan Stojković, ali su se u međuvremenu javili novi problemi.

Od ranije je poznato da je najveća prepreka bio Piksijev ugovor sa Guangdžoum R&F, s kojim nije još sporazumno raskinuo ugovor, a kako prenosi "Informer" vlasnici namjerno odugovlače pregovore kako bi mu isplatili što manje novca.

Možda će vas zanimati

Zbog toga je njegovo imenovanje na mjesto selektora dodatno prolongirano, pošto vlasnici nisu pristali na kompromisno rješenje o raskidu ugovora.

"Kinezi sad namjerno buše Piksija. Svjesni su da se njemu i Fudbalskom savezu Srbije žuri, jer su kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo pred vratima. Kivni su na Piksija što nije želio ranije da pristane na raskid ugovora, a u međuvremenu je odbio i da ponovo skedne na klupu Guangdžoua. U obke varijante bi pomogao klubu da smanji troškove", rečeno je izvoru lista "Informer".

Dragan Stojković je prike godinu dana smijenjen s mjesta šefa stručnog štaba Guangdžoua, ali je nastavio da prima platu koja bez poreza iznosi čak šest miliona evra godišnje.

"Guangdžou trenutno ne želi da mu isplati ni polovinu tog novca, a Piksi navodno neće da pristane na manje i oko toga se lome koplja", dodaje isti izvor uz poruku da su čelnici FSS u pripravnosti da se dogovore sa Piksijem čim se situacija riješi.

Izvor: MN PRESS

Stojković je navodno već postigao sve uslove sa FSS, zna se i ko će mu biti saradnici, ali jasno je da postoji rok do kog je moguće čekati njegovo razriješenje situacije sa Kinezima. 

"Baš su u petak najviši čelnici FSS obavili telefonske konsultacije i konstatovali su da je kraj sljedeće nedelje posljednji rok do kog mogu da čekaju Piksija. Već su dva puta prolongirali izbor selektora, jer su apsolutno svi za to da vrijedi biti strpljiv kad je riječ o Stojkoviću. I svake nedjelje su konstatovali: 'Ako smo ga čekali dosad, možemo i još sedam dana'. Međutim, ako do kraja sljedeće nedelje Piksi ne bude slobodan, onda će FSS morati da se okrene nekom drugom rješenju i to je jedinstven stav najužeg rukovodstva", dodaje izvor ovog lista.

Nezvanično, Stojković se već ponaša kao da je novi selektor i počeo je da priprema utakmice sa Republikom Irskom i Portugalom, a priča se da će uvesti i "gvozdenu disciplinu".

Podsjetimo, kvalifikacije za Svetsko prvenstvo počinju krajem marta.

(MONDO/Informer)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC