• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Od ljubimca Grobara do zatvora: Ranjen ispred čuvenog beogradskog kluba, "pao" u Grčkoj sa zelenašima!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Bivši fudbaler beogradskih crno-bijelih je već godinama misterija.

 Od ljubimca Grobara do zatvora: Ranjen ispred čuvenog beogradskog kluba pao u Grčkoj sa zelenašima Izvor: MN PRESS

Ljubimac navijača Partizana, dijete novobeogradskih blokova, omladinac OFK Beograda, a zatim i igrač solidne evropske karijere. Igrao je po Grčkoj, Španiji, Francuskoj... Ali, ima i druga strana priče.

Milan Đurđević Đuka, nekadašnji centarfor crno-bijelih, prvo je ranjen ispred jednog beogradskog kluba, a zatim godinama kasnije u Grčkoj optužen da je dio kriminalnog kartela!

Možda će vas zanimati

Od tada, o njemu ima veoma malo informacija čak i na internetu. A kako je sve krenulo? Nakon fudbalske karijere ''Partizanov Kempes'', zbog prepoznatljive frizure, imao je prvo probleme u Beogradu.

Početkom devedesetih ranjen je ispred čuvenog beogradskog kluba Nana. Kako se tada pričalo, ranjen je zbog svađe oko djevojke, a upucan je u nogu dok je sjedao na motor kojim je planirao da se odveze. Nasuprot njega tom prilikom bila je grupa ljudi, od kojih su neki prijatelji jednog beogradskog kriminalca ubijedili da mu je Đurđević muvao djevojku.

I to nije bio njegov jedini susret sa problemima. Godinama kasnije, tačnije 2012. pojavili su se novi.

Stigle su vijesti iz Grčke da je Milan Đurđević Đuka dio kriminalne bande. Po informacijama sa juga, grčka policija je u Solunu ''razbila'' četiri organizovane bande koje su se bavile zelenašenjem i iznudama. U ogromnim količinama, po nekim informacijama, čak 44,3 miliona evra!

Tom prilikom ''padali'' su policajci, političari, biznismeni, novinari, bankari...dok je Đurđević negirao da je uključen u te događaje. Od 2012. godine ga nema u medijima.

Stariji navijači Partizana će ga pamtiti po odlučujućem penalu u Kupu UEFA protiv Real Sosijedada, promašajima u dvomeču sa Interom, tandemom koji je oformio uz Milka Đurovskog ili golovima sa Poljuda. Ima toliko toga o njemu i crno-bijelom dresu da može da se bira.

Đurđević je debitovao za OFK Beograd 1986. godine, a poslije tri sezone se preselio u Humsku. Kao igrač Partizana odigrao je velike evropske mečeve poput susreta sa Seltikom, Groningenom, Real Sosijedadom, Interom i generalno - ostavio dobar utisak u crno-bijelom. Bilo je tu i pogodaka, 16 prvenstvenih na 46 golova u posljednjim sezonama velike Jugoslavije.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC