• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Pio sam kao lud, mogao sam da umrem": Životna borba bivšeg golmana Mančester junajteda je trajala godinama!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

U jednom momentu je bio prvi golman Mančester junajteda, a već u sledećem je imao ogroman problem.

 roj-kerol-mancester-junajted-alkoholizam Izvor: Profimedia/Jaroslav Legner / CNC /

Nekadašnji golman Mančester junajteda Roj Kerol i dalje igra fudbal u Severnoj Irskoj, a sada je govorio o svojoj velikoj borbi sa depresijom i alkoholizmom. 

Možda će vas zanimati

On je još 2006. godine dok je branio za Vest Hem išao u centar za odvikavanje od alkohola, a nedavno je nastupao za FK Majndvel, tim sastavljen od igrača koji su prošli kroz borbu sa mentalnim problemima. 

"Jako teško sam se borio sa depresijom i alkoholom i hoću da ljudima bude jasno da je u redu da pričaju o tome. U junu će biti 10 godina otkako ne pijem", otkrio je on. 

Kada je pandemija virusa korona počela, on se uplašio da će to pogoršati njegovo stanje i opet ga naterati da pije. Srećom, to nije bio slučaj. 

"To može da se desi svakome ko se bori sa depresijom dosta pije u svom domu, počneš sa nekoliko piva i onda postaje gore kako zatvaranje traje. Moraš da popiješ nekoliko pića, a onda piješ još više i postaneš zavisnik", ispričao je Kerol. 

Dok je branio za Vest Hem teška povreda leđa je doprinela da postane depresivan i počne da pije. 

"Nikada nisam bio povređen toliko dugo, ali sam sporo i nezaustavljivo padao sve dublje u rupu. Nisam bio spreman za to. Nisam imao pomoć sa strane, niko nije znao da mi je loše jer nikome to nisam pričao. Svi su mislili da sam najsrećniji čovek na svetu. ali ja bih došao kući, zatvorio vrata, udarao bih glavom o zid i pio da zaboravim", ispričao je Kerol. 

Priznao je da je na rehabilitaciju otišao zbog prijatelja, supruge i agenta koji su želeli da ode, ali je nastavio da pije dok je sa uspehom brani za Rendžerse, Derbi Kaunti i Odenze u Danskoj. Kada je posle epizode u Danskoj bio bez posla devet meseci, shvatio je koliki je problem. 

"Kada sam bio u timu uvek sam znao da ne smem da pijem dan pred utakmicu, ali kad nisam igrao i kada je m niko nije hteo počeo sam da pijem svaki dan. Imao sam mnogo slobodnog vremena i pio sam kao lud! Da to nije prestalo ne  bih bjo ovde, mislim da mi telo ne bi izdržalo, umro bih od pića", priznao je on i nastavio o svojoj borbi. 

"Šta sam pio i način na koji sam bio bi doveo do toga da se jednog jutra ne probudim. Sada mi alkohol nije bitan. Prvih četiri ili pet godina su bile teške, ali sada mi to više ne treba, dosta mi je pića", rekao je Kerol koji je na kraju ipak pobedio u velikoj borbi. 

(mondo.rs)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC