• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo je krađa! Barsa imala veliku pomoć sudija? Izvukli se protiv Valjadolida, Španija bruji o suđenju! (FOTO)

Autor Dragan Šutvić

Katalonci su dobili važnu utakmicu, ali ispravno suđenje je pod znakom pitanja

 barselona-valjadolid-gol-sudjenje Izvor: Twitter/ MOsanitasout/printscreen

Fudbaleri Barselone savladali su Valjadolid (1:0), ali utakmica kao da se još uvek nije završila.

U 29. kolu La lige tim Ronalda Kumanadošao je do važnog trijumfa kojim je pomrsio konce na tabeli španske lige, na terenu je bilo nervoze, a očigledno je ima i sada kada se sve završilo.

Najprije je prva zvijezda Barse Leo Mesi bio ubijeđen da sudija radi na štetu njegove ekipe, odnosno da po svaku cijenu želi da mu da žuti karton, međutim zamjerke na arbitra i to mnogo oštrije imaju iz Valjadolida.

Oni se žale na nedosuđen penal, prestrogo isključenje i faul koji je prethodio Barsinom golu.

U 62. minutu Đorđi Alba naime je igrao rukom, a arbitar nije dosudio penal, što je razbjesnilo rivala katalonskog kluba.

Deset minuta pre kraja utakmice, Oskar Plano dobio je crveni karton, Katalonci nisu uspevali i dalje da postignu pogodak, a onda je u 91. minutu Dembele savladao čuvara mreže za pobjedu, međutim iz Valjadolide kažu da je golu prethodio faul.

Oštar i besan bio je gradonačelnik Valjadolide Oskar Puente koji je na Tviteru komentarisao po njegovom mišljenju loše suđenje.

"U košarci bi akcija bila besprekorna. To bi se nazvalo presretanje ili krađa lopte. I postigao bi pogodak u statistici Đorđija Albe. U fudbalu se to zove penal. A ako se ne zviždi u doba VAR-a, to se takođe može nazvati krađom, ali jednostavno", poručio je Puente.

Trener Valjadolide Serhio Gonzales takođe je vidno bio bijesan nakon utakmice i ljutito je poručio da špansku ligu ne igra samo Barselona.

"Želite da me umirite, ali to je nemoguće. Rekao sam sudiji da postoji razlog zbog kojeg je uveden VAR i da je trebalo da ga koristi. Znate, svi u ovoj ligi igramo za ogromne uloge, ne samo Barsa, kojoj je sve podređeno. Albino igranje rukom kod nedosuđenog penala za nas je bilo očito, a volio bih da vidim isključenje našeg igrača iz drugog ugla, ne iz Barseloninog, iz kojeg je dosuđeno. Ponavljam, svi igramo za puno toga u ovoj ligi, ne samo Barselona. Moj klub igra u istoj ligi kao i oni i želim da za sve nas vrede ista pravila", rekao je nervozni Serhio.

Devet kola ostalo je do kraja, a na tabeli je ludnica! Trenutno, Atletiko je prvi sa 66 bodova, Barselona je druga sa 65, a Real Madrid, aktuelni šampion, treći sa 63.

Čelnici Valjadolide upućuju upravo na to da su sudije pomagale Kataloncima kako bi tim Ronalda Kumana obezbijedio bolju poziciju, a da Barselonin gol nije bio regularan rekao je nekadašnji sudija, danas ekspert Marke Andujar Oliver.

!Prekršaj igrača gostiju nad Dembeleom nikako nije za isključenje. Plano je srušio Dembelea koji je bio u trku, ali u tom prekršaju nema nikakve nasilne primisli, a kamoli poteza.

"Teška sudijska greška neposredno je prethodila  golu Barselone. Dembeleov gol je trebalo da bude poništen jer deset sekundi pre nego što je on pogodio, Đorđi Alba je loptu oduzeo tako što je faulirao protivnika", zaključio je bivši arbitar.

(MONDO) 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC