• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mogao da bira Albaniju i Francusku, ali njemu je dres "orlova" san!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Mladi defanzivac se opredijelio za reprezentaciju Srbije i zaigraće kod Saše Ilića.

 dejan kuzmanović mladi fudbaler monaka reprezentacija srbije albanija francuska Izvor: YouTube/AS MONACO/Printscreen

Fudbalski savez Srbije je u posljednje vrijeme uspio da privoli veliki broj mladih igrača koji su rođeni ili odrasli u inostranstvu da zaigraju za "orlove". 

Tako je Srbija u mlađim kategorijama dobila veliki broj talentovanih fudbalera, a FSS nastavlja da niže pobjede! 

Možda će vas zanimati

 Poslednji u nizu fudbalera koji je izabrao da obuče dres Srbije je Dejan Kuzmanović, mladi 17-godišnji defanzivac Monaka. On igra kao štoper i desni bek, što su pozicije koje su "najtanje" u A timu, tako da bi u budućnosti mogao da bude veliko pojačanje za seniorsku selekciju. 

Sada će debitovati kod Saše Ilića za U17 selekciju u mečevima sa BIH, a između tri reprezentacije za koje je mogao da igra izabrao je baš Srbiju. 

Majka mu je Albanka pa je tako mogao da igra za Albaniju, a pošto je rođen u Lionu imao je opciju da obuče dres Francuske. Ipak, on ne zaboravlja korijene!

"I baba i deda su mi Srbi, a otac rođen u Francuskoj. Odrastao sam sa roditeljima iz različitih kultura i zemalja. U krvi sam ipak Srbin, iako sam odrastao kao Francuz. Ponosan sam na svoje korijene i bila bi mi čast da igram za Srbiju”, pričao je on za sajt Monaka. 

On ističe da ima slovenski temperament i da želi samo pobjde!

"Za Slovene kažu da su vrele krvi. Takav je i moj temperament od malih nogu. Prihvatam samo pobjede, ne dozvoljavam sebi da pružim manje od najboljeg", dodao je on. 

Otac ga je vodio na prve treninge u predgrađe Liona Vilerban, mnogo poznatije po svom košarkaškom klubu. Rano je otišao od kuće u akademiju Monaka i to ga je ojačalo. 

"Bio sam dosta stidljiv zatvoren u sebe. Previše. Ali vremenom sam se promijenio, sad sam pravi fajter. Možda je uticalo to što sam sa 13 godina otišao od kuće. Morao sam da se osamostalim i sazrim. Tako sam se formirao kao ličnost", smatra Kuzmanović, koje je jedan od najvećih idola Nemanja Vidić. 

"Serhio Ramos, a prije njega Nemanja Vidić. Prije svega zato što je Srbin, kao i ja. To su defanzivci, čvrsti, jaki u duelima, čisti. Pride su tehnički sjajni, lideri svojih ekipa na terenu i u svlačionici", zaključio je on.

U ranijim intervjuima je isticao da je prije svega deda uticao na njega da izabere Srbiju, jer je upravo dedin san bio da Dejan obuče dres "orlova".

(MONDO)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC