• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

13 igrača Partizana koji su uskoro slobodni: Pola tima se bliži kraju ugovora - i to bolja polovina!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Biće radno u Humskoj ovog leta. Crno-beli moraju da se pozabave ugovorima igrača koji uskoro ističu, a takvih je dosta... Šta će biti sa Asanom i Nathom?

 kojim fudbalerima crno-bijelih ističu ugovori Izvor: MN PRESS

Kako trenutno stvari stoje - Partizan će i četvrtu uzastopnu sezonu završiti bez šampionske titule, s tim da u Kupu Srbije ima šansu da popravi utisak.

Ipak, bez obzira i na rezultat u masovnijem takmičenju, jasno je da će crno-beli pokušati da već od leta oforme tim koji će biti spremniji da izazove Crvenu zvezdu u šampionskoj trci, mada su i oni veoma ambiciozni i planiraju ozbiljna pojačanja.

Možda će vas zanimati

Videćemo još kakav je plan Partizana kada su novajlije u pitanju, ali već sada je jasno da bi u Humskoj moglo da bude dosta promena u igračkom kadru.

Aleksandar Stanojević sada ne dolazi "na gotovo", kao jesenas, već će imati priliku i da odabere koji igrači su mu potrebni ili nisu za sezonu 2021/22, a skorašnjim produžavanjem ugovora sa Ostojićem, Šćekićem i Zdjelarom poručeno je da se na njih i te kako računa.

Krajem juna ugovor ističe iskusnom Ivanu Obradoviću, koji je istakao želju da ostane u Partizanu, ali nije samo njemu nerešen status u ovom trenutku.

Klub će napustiti Filip Stevanović, koga će Mančester siti poslati verovatno na novu pozajmicu, a kada smo kod pozajmica - upravo i Partizan treba da odluči šta će uraditi sa fudbalerima koji su na kratkoročnom boravku u Partizanu. 

Izvor: MN PRESS

Filip Holender je ostavio dobar utisak po dolasku iz Lugana i crno-beli žele da ga kupe za oko 500.000 evra, dok je mnogo teža situacija sa Svetozarom Markovićem koga ne da Olimpijakos.

Osim njih, još trojica fudbalera Partizana već na leto mogu da dogovore transfer u novi klub bez obeštećenja, pošto im ugovor ističe krajem decembra 2021. godine, a videćemo da li će rukovodstvo i trener želeti da ih zadrže.

To su dvojica veterana koji se bliže kraju karijere - Vladimir Stojković i Milan Smiljanić - odnosno pouzdani levi bek Slobodan Urošević.

A SUMA?

Ugovor sa Sejdubom Sumom ističe u decembru 2022. godine, ali najverovatnije će otići već ovog leta, štaviše - ne bi bilo iznenađenje da ode i pre kraja sezone jer ima poziv iz MLS.

"Čaki" je već dugo u Partizanu, u nastavku sezone je malo i pao u drugi plan, a njegov ostanak verovatno će zavisiti i od sudbine Ivana Obradovića, odnosno eventualnog povratka Zlatana Šehovića o kom se sporadično govori.

Problem za Partizan je što još čak devetorica igračaulaze u poslednju godinu ugovora i biće slobodni od 30. juna 2022, naravno ako u međuvremenu ne produže saradnju.

Zato će crno-beli već ovog leta morati da vide s kim planiraju budućnost da ne bi otišli za džabe...

Izvor: MN PRESS

Izdvaja se ime Takume Asana - verovatno najboljeg igrača Partizana ove sezone i strelca 20 golova u svim takmičenjima - koji je u Humsku stigao 2019. iz Arsenala. S obzirom na to da je dostigao vrhunac u dresu "valjka", možda ovog leta odluče da naplate njegove dobre igre i zarade, dok bi i on sigurno mogao da dobije lepu platu - birao da ostane u Evropi ili vrativši se u Aziju.

Crno-beli moraju da vide i šta će uraditi sa Lazarom Markovićem, Milošem Jojićem i Aleksandrom Miljkovićem koji uživaju veliko poverenje Aleksandra Stanojevića, dok je pitanje da li će se uopšte razmišljati o produžetku saradnje sa Bibarsom Nathom.

Izraelac je pao u formi, nema više onakav uticaj na igru Partizana kako je to bilo kod Miloševića, a tu je naravno i krštenica koja pokazuje da će po isteku ugovora imati 34 godine.

Naravno, ako ga crno-beli ne prodaju ovog leta pošto je među najplaćenijima u timu.

Izvor: MN PRESS

Ugovor na još godinu dana ima i pomalo zaboravljeni Rajko Brežančić, rezervni golman Nemanja Stevanović i već pomenuti Bojan Ostojić koji će verovatno završiti karijeru u 2022.

Tu je i jedan iz mlađe garde. Lazar Pavlović je obećavao kada je dobio šansu u prvom timu crno-belih, međutim minutaža mu nije preterano porasla u poslednjih godinu dana, tako da ostaje dilema šta će uopšte crno-beli odlučiti da urade s njim. I on će postati slobodan od leta 2022. godine, naravno ako u međuvremenu ne produži.

Sve u svemu pred rukovodstvom Partizana je veliki posao ovog leta, gotovo pola tima se približava isteku saradnje - i to bolja polovina, ako tako može da se kaže.

Dobra vest je da su talentovani igrači poptu Nemanje Jovića, Nikole Štulića i Nikole Čolića "zaključani" sve do 2024. godine, ali isto tako Aleksandra Stanojevića ne može da raduje što su Žan-Kristof Bajbek i Maki Banjak vezani ugovorom na još dve godine.

A na njih gotovo i da ne računa...

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC