• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Blaž Slišković predstavljen na "Grbavici": Željo nije zaboravio da igra fudbal, moramo izboriti Evropu!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Upravni odbor Željezničara za novog šefa stručnog štaba imenovao je Blaža Sliškovića koji je već danas stigao na "Grbavicu" i održao sastanak s ekipom.

 blaž slišković predstavljanje fk željezničar Izvor: FENA

Slišković je izjavio da je Željezničar klub koji mora igrati u Evropi i da će sa igračkim kadrom koji ima potencijal i kvalitet, to pokušati uraditi.

Možda će vas zanimati

"U ovih preostalih osam kola pokušaću da izvučem maksimalno od igrača, jer nisam došao u Željezničar da provedem bez ambicija, nego da pokrenem ovu ekipu, da pokrenem ove igrače koji nisu zaboravili igrati fudbal", rekao je Slišković.

Naglašava da očigledno nekih problema ima i da će probleme rješavati u hodu iz utakmice u utakmicu, igrajući što kvalitetnije.

Željezničar je trenutno sedmi na tebeli, sa zaostatkom od 13 bodova za prvoplasiranim Sarajevom.

"Objektivno kad pogledamo tabelu, teško će biti ostvariti izbor za Evropu, ali nismo bez šansi. Trebamo vjerovati u sebe, u svoj kvalitet i ja sam taj prvi koji te mogućnosti i taj motivacioni dio moram da podignem na visok nivo kako bi sami igrači shvatili da mogu", dodao je Slišković.

Narednu utakmicu Željezničar igra u Bijeljini sa Radnikom, gdje se Slišković nada kvalitetnoj utakmici i pobjedi, jer kao trener uvijek ide na pobjedu.

"Nadam se da ću pobjednički mentalitet koji posjedujem prenijeti na igrače i da ćemo u ovom kratkom roku ostvariti taj rezultati, taj cilj izlaska u Evropu".
Blaž Slišković je rođen 30. maja 1959. godine u Mostaru. Veoma uspješnu fudbalsku karijeru počeo je mostarskom Veležu, a potom je igrao za Hajduk, Marsej, Peskaru, Lans, Mulhaus, Ren, Dragovoljac i Zrinjski. Nosio je dresove reprezentacija Jugoslavije i Bosne i Hercegovine.

Trenersku karijeru počeo je u Hrvatskom Dragovoljcu, a zatim je vodio Zrinjski i Brotnjo. Od 2002. do 2006. godine bio je selektor reprezentacije BiH. Kao šef struke vodio je Hajduk, Zrinjski, Tiranu, Al-Ansar, kineski QD Jonoon, Široki Brijeg, a posljednji angažman je imao u Hong Kongu vodeći Kiči. Dva puta je osvajao Premijer ligu BiH.

(mondo.ba/agencije)

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Bob Rock

Gdje njega iskopaše :)

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC