• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slišković: Malo fali da me srce prekine

Autor mondo.ba

Trener Mostaraca emotivno doživio utakmicu na "Grbavici".

 Željezničar Zrinjski 2:2 Admir Adžem Blaž Slišković izjave Izvor: MONDO/Samir Cacan

Željezničar i Zrinjski odigrali su danas na "Grbavici" sjajan meč, prije svega drugih 45 minuta, a na kraju su obje ekipe morale da se zadovolje osvojenim bodom (2:2).

Čini se da je ovaj meč izuzetno teško pao strategu Mostaraca, Blažu Sliškoviću, koji na pres konferenciji nakon meča nije krio uzbuđenje.

"Stresno je ovo. Malo fali da me srce prekine. Takva je utakmica bila. Od trenutka kad si izgubljen, vraćaš se, pa se opet nađeš u situaciji da si izgubljen, pa se opet vratiš i na kraju možeš uzeti tri boda. Ne uradiš to, i onda je srce na granici", slikovito je opisao današnji meč popularni Baka.

On je pohvalio igrače obje ekipe, te zahvalio se navijačima koji su bodrili obje ekipe.

"Vjerujem da ste se svi uvjerili u moje riječi, kada smo došli na 'Grbavicu' da igramo. Na taj način i došli smo do boda. Možemo biti prezadovoljni jer smo ostali na tri boda prednosti, što nam da je određenu dozu smirenosti pred posljednja tri kola. Iako, daleko da je prvenstvo završeno", zaključio je Slišković.

Strateg domaćih Admir Adžem sigurno nije mogao biti zadovoljan bodom, s obzirom da je njegova ekipa vodila do samog finiša, da bi na kraju ostala bez dva boda.

"Sa Zrinjskim smo odigrali dvije šokantne utakmice, na našu žalost i druga je završena rezultatom koji nama ne odgovara. Bila je otvorena utakmica sa obje strane, znali smo da će Zrinjski tako igrati. Dva puta smo vodili, učinili smo sve da slavimo, ali nas je drugi pogodak zaledio i tu je bio kraj. Na kraju smo mogli i izgubiti", rekao je Adžem.

On je potvrdio da su igrači bili utučeni po završetku susreta, ali, kako kaže, ima još da se igra.

"Ostala su još tri kola, još nije ništa gotovo. Devet bodova je u igri i nadamo se da pitanje šampiona nije riješeno. Otežavajuća je okolnost što imamo pet utakmica u odnosu na tri koliko imaju ostali rivali. Stres je ogroman i to utiče na igrače. Ali, želimo osvojiti dva trofeja, iako smo veoma potrošeni", dodao je strateg sarajevskih "plavih".

Podsjetimo, fudbaleri Željezničara plasirali su se u finale Kupa BiH, gdje će igrati sa Krupom, tako da će dvije dodatne utakmice dodatni iscrpiti ekipu Admira Adžema.

Do kraja sezone u Premijer ligi BiH Mostarce očekuju domaći dueli sa Širokim Brijegom i Krupom, te gostovanje Sarajevu između ova dva duela, dok će Željezničar u goste Radniku i Širokom Brijegu, a na zatvaranju sezone gradski derbi sa Sarajevom na "Grbavici".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC