• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srpski fudbal najprljaviji u Evropi: Šokantna statistika iz 37 liga - najviše se tuče u Srbiji!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Fudbalska opservatorija pokazala novo istraživanje.

 superliga srbije najviše faulova u evropi statistika istraživanje Izvor: MN PRESS

Prosječan broj faulova u ligama koje je analizirao CIES - Fudbalska opservatorija iznosi 28. Srbija značajno premašuje taj projsek i evropski je lider po napravljenim prekršajima!

U prosjeku, čak 35,6 faulova napravi se na meču elitnog ranga srpskog fudbala, pa se može reći da gledajući Superligu gledamo ''najprljaviji'' fudbal u Evropi. Statistika koja poražava...

Možda će vas zanimati

Statistika obuhvata sve mečeve odigrane u Superligi (i ostalim ligama) od 1. jula 2019. godine, pa do trećeg marta 2021. U tih nešto više od godinu i po dana Srbija je uspjela da pobijedi sve konkurente, ali ne u kategoriji koja je pohvalna.

Nakon superligaških 35,6 faulova po meču slijedi Grčka, u kojoj na svakoj utakmici bude po 33,8 faulova, što je velika razlika. Dalje idu Bugarska, koja potvrđuje da se na Balkanu igra veoma tvrdo, Portugal, Češka, italijanska Serija B, Ukrajina, Slovačka, Belorusija, Rumunija...

Ovakvo istraživanje CIES pokrenuo je da bi se bavio nadoknadom vremena, odnosno da utvrdi koji su mogući razlozi za sudijsku nadoknadu. Jedan od njih jesu prekršaji, ali su došli do šokantnih podataka da količina faulova ne produžuje vrijeme za igru na meču.

Tako se u Srbiji tek 16,8% utakmice potroši na faulove i njihovo izvođenje i po tome nismo u samom vrhu. Mnogo su lošiji Grci (skoro 19%), a najbolji Holanđani (malo preko 11%). Turci su šampioni trošenja vremena jer svaki prekid oduzme preko 35 sekundi!

(MONDO) 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC