• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najjači fudbaler sveta proslavlja 39. rođendan: Zver koja diže 200 kg iz benča, voli ga Klop, a on čeka neobičan poklon!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Engleski fudbaler već godinama predstavlja senzaciju kad god se pojavi na terenu.

 adebajo akinfenva rođendan Izvor: Instagram/realakinfenwa/printscreen

Na početku njegove fudbalske karijere, uopšte nije privlačio pažnju medija. Bio je samo još jedan fudbaler koji nakon omladinske škole nije dobio priliku u klubu, a nekim privatnim vezama stigao je u Litvaniju, gde je počeo profesionalno da igra.

Adebajo Akinfenva (39), poreklom Nigerijac, ali rođen u Engleskoj, godinama važi za najsnažnijeg fudbalera na svetu!

Možda će vas zanimati

Ovaj napadač danas proslavlja 39. rođendan, visok je 185 centimetara, a težak čak 105 kilograma. Doduše, njegova težina varira, pa se mogu pronaći podaci i sa nekoliko kilograma manje ili više. Dobar deo je samo u bicepsima, koji su ogromni i izazivaju mnogo pažnje kad god je Adebajo na terenu.

Karijera ovog engleskog fudbalera spektakularna je iz više razloga. Pre svih, on uopšte ne izgleda kao profesionalni fudbaler. Drugo, od njega se nikada nisu očekivali veliki uspesi u profesionalnom fudbalu, počeo je stidljivo, po engleskim niželigašima, a tek je ove sezone po prvi put zaigrao u Čempionšipu.

Izvor: Profimedia

Pred kraj sezone postigao je i gol, svoj debitantski u tom takmičenju, ali to nije pomoglo Vikomu da izbori opstanak u drugom rangu.

Akinfenva je oduvek želeo da se bavi fudbalom, pa mu nije bilo teško da igra niže rangove ili da se vraća fudbalu nakon što su ga neki klubovi otpuštali. Dobijao je čudnovate otkaze, nakon sezona u kojima je bio veoma dobar, postizao ključne golove i uspevao da uvede ekipu u viši rang. Na kraju mu je fudbal vratio jer je većinu svojih snova ispunio...

Nije zaigrao za Liverpul, a o tome je maštao kao dečak. Istina, igrao je protiv njih! U januaru 2015. postigao je gol Redsima, timu za koji navija, u okviru FA kupa. Nosio je tada dres Vimbldona, a o tome se danima pričalo u celom svetu. Čuo je priče i Jirgen Klop.

Nemac je te godine, ali nekoliko meseci kasnije, preuzeo Liverpul, a sa ''Bajom'' je počeo da neguje fantastičan odnos. Njih dvojica razmenjivali su poruke preko društvenih mreža 2020. godine. Prvo je Akinfenva pecnuo da bi Klop mogao da ga pozove u Liverpul, a zatim mu se nemački trener stvarno javio.

Naravno, od saradnje slavnog kluba i čoveka koji može da podigne 200 kilograma u teretani nije bilo ništa! Ali, dobro se zabavio i Adebajo Akinfenva.

Liverpul će ostati san, ali u fudbalu je uradio mnogo i bez igranja za klub koji voli od male.

Ovih danas Akinfenva dobija rođendanske poklone, a najbolji bi mogao da stigne od EFL-a. Njegov Vikom završio je Čempionšip kao prvi ispod crte, a ukoliko organizacija odluči da eliminiše Derbi Kaunti, koji je pravio administrativne greške u toku sezone, Bajo i ekipa će ostati u drugom rangu.

Izvor: Profimedia

Po informacijama koje danas stižu iz engleske, ekipa koju trenira Vejn Runi kršila je finansijski fer-plej i zbog toga je preti oduzimanje bodova, odnosno ispadanje u treću ligu. ''Ovnovi'' su, podsećamo, tek u poslednjem kolu sezone, remijem do kog su stigli sa bele tačke u finišu meča, obezbedili opstanak u Čempionšipu.

Možda će tam umesto njih igrati vikom. Kakav bi to obrt bio za čoveka koji se polako bliži kraju karijere. Mada, teško je reći da je kraj blizu jer nikada u životu nije igrao ovako ''visoko'' na ligaškoj lestvici engleskog fudbala.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC