• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Drama, tuča, titula: Najčuveniji meč engleskog fudbala (VIDEO)

Autor Nikola Lalović

Prošlo je devet godina otkako je Mančester siti na potpuno spektakularan način osvojio šampionsku titulu!

 Drama, tuča, titula: Najčuveniji meč engleskog fudbala (VIDEO) Izvor: Profimedia

Na današnji dan 2012. godine odigrana je vjerovatno najčuvenija utakmica engleskog fudbala! 

Mančester siti je ove sezone vrlo rutinski uspio da uzme Premijer ligu, a prije 9 godina su se prilično mučili i tek u posljednjim momentima su uspjeli da dođu do titule. 

Protivnik im je bio Kvins Park Rendžers koji se borio za opstanak, a morali su da pobijede ako žele titulu. Mančester junajted im je disao za vratom. Uspjeli su "crveni đavoli" da brzo riješe posao sa Sanderlendom pošto je Vejn Runi u 38. minutu dao gol, a Mančester siti je već od poluvemena bio u problemu. 

Pablo Zabaleta je dao gol u 39. minutu i djelovalo je da Siti ide ka pobjedi, a onda je krenula prava drama! Već u 48. minutu Đibril Sise je izjednačio na 1:1 i sve je krenulo da se komplikuje. 

Izbio je i sukob kada je Džoi Barton laktom udario Karlosa Teveza i morao je da zbog crvenog kartona napusti treren. Potom je šutnuo Serhija Aguera, probao glavom da udari Vensana Kompanija i na kraju se sukobio sa Mariom Balotelijem. 

Djelovalo je svima da će tada Mančester siti slomiti rivala, a onda je u 66. minutu Džejmi Maki šokirao cijelu Englesku! Dao je gol i doveo KPR do prednosti. Djelovalo je da će Mančester junajted uzeti titulu, jer Siti nikako nije uspijevao da dođe do izjednačujućeg pogotka. 

Prošao je 90. minut, a i dalje je Kvins park Rendžerf vodio, a onda je Edin Džeko dao tračak nade "građanima" kada je u 92. minutu izjednačio! Prije toga je Baloteli poslije kornera promašio zicer, a onda je poslije još jednog udarca iz ugla napadač iz Bosne i Hercegovine zakucao loptu u mrežu. 

Mečevi dva mančesterska rivala
Izvor: Yotube/Astetic Souls

Već je bio gotov meč Mančester junajteda i igrači su sa ser Aleksom Fergusonom na travi "Stadiona svjetlosti" čekali da sudija odsvira kraj na meču gradskog rivala i da proslave pobjedu. 

Sudija je odredio pet minuta zaostavnog vremena na tom meču, a poslije gola je ostalo još 150 sekundi Sitiju da proba da dođe do pobjede. I uspjeli su! 

U 94. minutu Aguero je došao do lopte u kaznenom prostoru, zakucao je u mrežu i slavlje je počelo! Stadion je eksplodirao, kada je 90 sekundi prije kraja Aguero dao gol za titulu, svoj najvažniji u karijeri! 

Siti je uzeo šampionsku titulu, a sve je to sa klupe gledao Aleksandar Kolarov, koji nije igrao jer je Gael Kliši dobio šansu prije njega. Osim njega u timu je bio i Stefan Savić, a poslije meča je uslijedilo slavlje u plavom dijelu, a tuga u crvenom dijelu Mančestera.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC