• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Danas na Evropskom prvenstvu: Bejl ruši Švajcarce, gledamo skandinavski derbi, a Rusi imaju paklen zadatak!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Spremite se - Euro je krenuo, a sada idemo punom parom! Od danas nas očekuje cjelodnevni fudbalski program, a tri meča koja očekujemo nude spektakl.

 euro-2020-dnevni-raspored-subota-12-jun Izvor: MN PRESS, Profimedia

Evropsko prvenstvo je konačno počelo, a Italija je u prvom meču deklasirala Tursku sa 3:0 i tako još jednom pokazala da na "azure" treba uvijek računati na velikim takmičenjima,

Možda će vas zanimati

Kako to inače biva prvog dana je odigran jedan meč, a tek sada nas čeka potpuni spektakl i možete da se spremite za cjelodnevni fudbalski program.

Prvi meč na programu drugog dana Evropskog prvenstva zaključuje prvo kolo A grupe, pošto se sastaju Vels i Švajcarska. Geret Bejl je i ovoga puta glavna zvijezda Velsa, ali su mu se priključile neke mlade nade poput Harija Vilsona, Dejvida Bruksa ili Neka Vilijamsa. 

Sa druge strane Švajcarci imaju uigran tim koji je godinama zajedno, dobro se poznaju, a i selektor Petković dugo radi sa ovim timom. Granit Džaka je predvodnik i prva zvijezda tima, ali tu je i veliki broj bundesligaških fudbalera velikog iskustva i kvaliteta. 

A od 18 časova na programu je i grupa B. Prvo ćemo gledati skandinavski duel između Danske i Finske. Jedna od najsimpatičnijih ekipa na prvenstvu je ekipa Finske kojoj je ovo prvi nastup na EP. Osim Temua Pukija i Joela Pohjanpala u napadu malo je poznatih imena, ali će oni imati mnogo navijača na ovom EP kao potpuni autsajderi. 

Sa druge strane kod Danaca se mnogo toga vrti oko Kristijana Eriksena, ali nije samo on tu. Dilejni i Hojbjerg drže sredinu, odbrana je jaka, iskusna i uigrana,a  u napadu imaju mladog Jonasa Vinda i napadača Barselone Martina Brajtvajta. 

Program zatvara zlatna generacija Belgije koja je došla po trofej. Romelu Lukaku i drugovi žele titulu, a prva stepenica ka tome je tim Rusije. Vjerovatno će biti bez povrijeđenog De Brujnea, Eden Azar je u očajnoj formi, ali ne brinite za "crvene đavole". Oni itekako imaju dovoljno kvaliteta da zamijene svakog igrača. 

Rusi sa druge strane imaju novu mladu gardu predvođenu Mirančukom i Golovinom, tu je džin Dzjuba u napadu i kvaliteta ne nedostaje. ipak, tim je pred Evropsko prvenstvo imao neke prilično promjenljive rezultate. 

RASPORED: 

15:00 Vels - Švajcarska 

18:00 Danska - Finska 

21:00 Belgija - Rusija 

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC