• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dan kada je Brazil plakao - fudbalska sramota vijeka: Htjeli pehar, pa ih Nijemci ponizili pred domaćom publikom!

Autor Dragan Šutvić

Na današnji dan prije sedam godina Brazil je doživio sramotu kakva se ne pamti!

 brazil njemačka 1 7 Izvor: Profimedia

Cijeli Brazil je bio na nogama te 2014. godine. Zemlja fudbala dobila je organizaciju Svjetskog prvenstva a njihova sjajna generacija je bila prvi favorit za osvajanje turnira. 

Sve je teklo po planu, Brazilci su bili prvi u svojoj grupi ispred Meksika, Hrvatske i Kameruna, a onda su u nokaut fazi dobili Čile i Kolumbiju. 

Možda će vas zanimati

A onda je došao taj kobni 8. jul i meč sa Nemačkom! Nijemci su bili kompletni, a Brazil je bio bez dva ključna igrača. Kapiten Tijago Silva je morao da propusti meč zbog žutih kartona, a Nejmar zbog povrede. Meč je počeo emotivnim intoniranjem himne tokom koje su neki igrači Brazila čak i zaplakali, a dok je himna trajala držali su Nejmarov dres. 

A onda je na terenu uslijedio potop. Nemci su do kraja napunili mrežu rivala i meč u Belo Horizonteu se završio rezultatom 7:1. 

Sve je počelo golom Tomasa Milera u 11. minutu, a onda su Brazilci u tri minuta pregaženi. Miroslav Klose je potom u 23. minutu savladao Žuilija Cezara, a Toni Kros 24. minutu postigao jedan, a onda u 26. minutu drugi gol. Već je tada mogao da se nasluti potpuni potop. U 29. minutu gol je dao i Sami Kedira, a onda je Njemačka "spustila gas". 

Bilo je mirno do finiša meča, ali je Andre Širle sa dva gola u 69. i 79. minutu dodatno "začinio" debakl Brazila. Na kraju je Oskar u 90. minutu postigao utješni gol za Brazilce, ali ovo je ostala najveća trauma u istoriji brazilskog fudbala.  

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC