• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija dobija stadion "Radomir Antić": Od danas fudbalske ovog grada će se pisati na njegovom stadionu!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

"Pomirio je partizanovce i zvezdaše, a u Srbiji je to jako teško."

 stadion užice radomir antić Izvor: MN PRESS

U Narodnom pozorištu u Užicu održan je komemorativni skup povodom smrti jednog od najboljih srpskih trenera svih vremena Radomira Antića.

Selektor koji je srpsku A reprezentaciju u velikom stilu odveo na Svjetsko prvenstvo u Južnu Afriku 2010, preminuo je 6. aprila 2020. godine u Madridu, poslije kratke bolesti, u 72. godini života.

Možda će vas zanimati

U prisustvu članova porodice, prijatelja, predstavnika FK Partizan i Fudbalskog saveza Srbije, kao i velikog broja sportskih radnika iz cijele zemlje, odata je posljednja pošta čovjeku koji je ostavio neizbrisiv trag u srpskom, jugoslovenskom, evropskom i svjetskom fudbalu.

U ime svih Užičana koji vole fudbal, od Radomira Antića oprostio se potpredsjednik UO FK Sloboda Nemanja Nešić, a najavio je i da će u djelo biti sprovedena inicijativa da se stadion u Užicu nazove po legendarnom Antiću. 

"Govoriti o Radomiru Antiću u ime kluba u kome je ponikao, zapravo je priča o decenijama bliskosti, emocija i ljubavi. Njegova veličina nije u tome šta je osvojio, već u tome što je bio veliki u sitnicama koje život znače. U činjenici da je ispred gradske kafane njegov sto uvijek bio najpuniji. U tome što je sa pažnjom slušao svoje Užičane i ljude iz okolnih sela kako mu govore kakvu taktiku treba da postavi u Južnoj Africi. Nema čovjeka u ovom gradu koji nema selfi sa Radomirom Antićem, a sredinom devedestih u Užicu se sve crvenilo i bijelilo u bojama Atletika i pretpostavka je da se poslije Madrida, za Atletiko najviše navijalo baš ovdje pored Đetinje. Radomir je izuzetan primjer osobe koja bez obzira na zvijezdu na koju se popela, nije zaboravila kamen sa kojeg je ponikla. Kao pouka i kao primjer za druge. Njegova odluka da za večnu kuću ne odabere ni Madrid ni Aleju velikana u Beogradu, već groblje u Užicu, više je nego dovoljan razlog da užički fudbalski hram dobije ime po Radomiru Antiću. Od danas pa ubuduće, sve fudbalske bajke ispisujemo na stadionu 'Radomir Antić'. Zbog Radomira, zbog Užica, zbog Slobode", istakao je on. 

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC