• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Htjeli smo da budemo pragmatičniji!" Treneru Sarajeva laknulo, strateg Posušja: Iako smo poraženi, vidi se želja!

Autor Dragan Šutvić

Šta su u odjavi utakmice na "Mokrom docu" rekli treneri Posušja i Sarajeva Denis Ćorić i Goran Sablić?

 m:tel premijer liga bih posušje sarajevo treneri Izvor: Promo/FK Sarajevo

U jednom od tri okršaja povratnika u Premijer ligu BiH i favorita za najviši plasman, Posušje je poraženo na domaćem terenu od Sarajeva rezultatom 0:2, u prvoj domaćoj utakmici u bh. eliti još od maja 2009. godine.

Možda će vas zanimati

Trener gostujućeg sastava Goran Sablić naglasio je nakon utakmice da je ovo važna pobjeda za njegovu ekipu i da su uslovi za igru na visokoj temperaturi bili jako teški.

"Imali smo plan da danas odigramo nešto pragmatičnije nego do sada. Znali smo da sa novim igračima u napadu možemo da stvorimo dosta neugodnosti za ekipu Posušja. Iz takvih situacija smo postigli prvi pogodak, a vidljivo je bilo da ti igrači prema naprijed još nisu u optimalnoj formi. Ekipi Posušja čestitam na vrlo dobroj igri, iako nisu ostvarili ono što su htjeli, mora se reći da su oni jedna lijepa sportska priča", rekao je Sablić.

Strateg Posušja Denis Ćorić istakao je da je njegova ekipa odigrala borbeno i jako dobro, ali da u nekim situacijama nisu imali sreće.

"Čestitam ekipi Sarajeva na osvojena tri boda, jer kada na gostovanju postignete dva gola onda je pobjeda zaslužena. Mi smo odigrali jako dobru utakmicu, stvorili mnoštvo prilika, ali smo u nekim situacijama platili danak neiskustvu. Mora se reći da je nedostajalo sreće u određenim situacijama. Iako smo izgubili ove dvije utakmice, treba reći da moji igrači pokazuju želju, volju, trud i da se u nastavku prvenstva mora vratiti na terenu. Vjerujem da će njihova borbenost biti nagrađena dobrim rezultatima, jer je ova ekipa to zaslužila", rekao je Ćorić, zahvalivši se publici koja je na meč došla u velikom broju.

(mondo.ba/agencije)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC