• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvati nisu oduševljeni - ''Zvezda prijeti Dinamu'': Utakmice visokog rizika, organizacijski ispit!

Autor Dušan Ninković

Crvena zvezda i zagrebački Dinamo potencijalni su rivali u plej-ofu za Ligu šampiona.

 hvrtaski mediji utakmica dinamo zvezda Izvor: Profimedia/MN Press

Žrijeb za plej-of kvalifikacija za Ligu šampiona ispunio je dugogodišnju želju navijača na Balkanu. Spojeni su srpski šampion Crvena zvezda i hrvatski prvak Dinamo iz Zagreba, pa ćemo možda, nakon više od tri decenije, gledati meč ova dva tima.

Posljednji susret najavio je raspad zajedničke države, a sada će mnogo više drame biti na samom terenu. Naravno, ukoliko crveno-bijeli eliminišu Šerif iz Tiraspolja, a Zagrepčani poljsku Legiju, koji su im rivali u trećoj rundi.

Možda će vas zanimati

 Kao što je žrijeb za plej-of rundu naišao na veliko interesovanje javnosti u Srbiji, tako je i u Hrvatskoj.

Svi veliki mediji u Hrvatskoj posvetili su pažnju žrijebu na kom je potencijalno spojen jedan od najvećih derbija bivše Jugoslavije.

Tako portal ''sportnet.rtl.hr'' piše o tome kako crveno-bijeli prijete Dinamu na putu ka evropskoj fudbalskoj eliti, uz napomenu da bi to bio prvi dolazak srpskog šampiona na Maksimir od kako je Hrvatska samostalna država. Oni dodaju i da će ti mečevi biti organizacijski izazov za oba tima i da će zbog poznate istorije ovog rivalstva utakmice biti visokog napona.

Hrvatski ''Jutarnji list'' se u tekstu o žrijebu nije pretjerano bavio crveno-bijelima. Fokus im je bio na tome što Dinamo iz Zagreba već ima obezbeđenju grupnu fazu Konferencijske lige, da ga pobjeda eliminacija Legije vodi u Ligu Evrope, a da bi morao da pobjedi oba dvomeča kako bi stigao u Ligu šampiona.

I ''HRT'' je vijest pustio ''agencijski'', samo sa osnovnim informacijama o duelu i bez previše pažnje ka srpskom šampionu. Oni su posebno istakli da je Dinamo bio nosilac i na žrijebu za plej-of fazu kvalifikacija, što ukazuje na to da Zagrepčane smatraju favoritima u meču protiv Crvene zvezde.

Možda i najviše pažnje duelu koji godinama čeka cijeli balkan posvetio je ''Index''. U tekstu koji je pratio žrijeb navodi se da je od raspada Jugoslavije Dinamo Zagreb igrao samo protiv Partizana od srpskih klubova, dok je Zvezda odmjerila snage sa Interom iz Zaprešića.

Oba tima su lako preskočili te evropske prepreke, na šta Index i ukazuje, a detaljno su se posvetili i trenutnoj situaciji u Crvenoj zvezdi. Pisali su svojim čitaocima o aktuelnom igračkom kadru i uspesima beogradskog tima iz prethodne sezone, uz kratak osvrt na atmosferu koja je zavladala u Srbiji i Hrvatskoj, gde svi sa nestrpljenjem očekuju ovaj meč.

Na spajanje Crvene zvezde i Dinamo Zagreba prvo je reagovao nekadašnji igrač oba kluba, Argentinac Luis Ibanjez.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC