• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezdo, ovaj korak ne smije da bude pogrešan! Rumunija, pa grupna faza - velikani već čekaju crveno-bijele!

Autor Dragan Šutvić

Urađeno prethodnog utorka u Beogradu mora da se potvrdi u četvrtak uveče i obezbijedi plasman u Ligu Evrope.

 kluž crvena zvezda najava Izvor: MN Press/MONDO/Dušan Ninković

/od izvještača MONDA iz Rumunije/

Nakon rutinski odrađenog posla u prvom meču posljednjeg kvalifikacionog kola, Crvena zvezda je u kvalifikacijama za Ligu Evrope stigla do posljednjeg stepenika. Neki bi rekli da su poslije pobjede 4:0 u Beogradu sada ostale samo formalnosti i da će srpski predstavnik petu godinu uzastopno igrati grupnu fazu nekog od dva najjača UEFA takmičenja.

Šampion Srbije mogao bi da ispadne u slučaju ubjedljivog poraza u Klužu, a takav rezultat uticao bi i na cijelu sezonu koja je ispred nas. Na konferenciji za medije Dejan Stanković je rekao da tako nešto neće dozvoliti, a govorio je i o bolnim porazima koje je imao kroz karijeru...

''Gubio sam i 4:0, ali kakve to veze ima? Ne razmišljam da ću da izgubim. Izgubio sam 5:2 od Šalkea, 6:0 sa reprezentacijom...'', rekao je Dejan Stanković novinarima u Klužu dan prije meča.

Sa druge strane, Rumuni žele da se iskupe za ubjedljiv poraz.

''Šta nam preostaje nego da dokažemo da je prvi meč bio nesrećan slučaj? Moramo pokazati da to nije realna razlika između Kluža i Crvene zvezde. Imali su pet udaraca i postigli četiri gola'', rekao je Marijuš Šumudika, trener tima koji će u četvrtak uveče biti domaćin, a koji je kao gost potpuno razočarao.

I u te dvije izjave mogla bi da stane kompletna najava meča.

Stanković je novinarima objasnio da njegova fudbalska filozofija ne dozvoljava da ''mašina stane'' i da Crvena zvezda u Klužu nema luksuz da brani prednost iz prvog meča. Tim Marijuša Šumudike napašće kao da je 0:0, jer im je ovo posljednja šansa da u Evropi poprave utisak.

Po izjavama koje stižu iz tabora Rumuna, obezbijeđen plasman u Konferencijsku ligu nije dovoljno dobra utješna nagrada, iako bi to mogao da bude spas evropske sezone, uz dominaciju u domaćim okvirima. Za razliku od njih, Zvezdi je nakon onakvog prvog meča plasman u treće UEFA takmičenje prava katastrofa.

Crveno-bijeli već devet dana vide evropsku jesen u Ligi Evrope. Taj utisak pojačala im je kiša koja je lagano padala tokom srijede u Rumuniji, samo da im pokaže kako bi to moglo da izgleda na mečevima protiv potencijalnih rivala u grupnoj fazi Lestera, Vest Hema, Napolija, Lacija, Monaka, Liona, Betisa ili Sosijedada... Možda čak i zagrebačkog Dinama - još jedne Šerifove ''žrtve'', na mečevima koji se čekaju 30 godina!

Na stadionu ''Doktor Konstantin Radulesku'' fudbalerima Crvene zvezde ostalo je da naprave posljednji korak do grupne faze. On ne smije da bude korak unazad, kao što Stankovićev tim ne može sebi da dozvoli da mu nešto drugo odvuče pažnju, pa da promaši stepenik.

Meč Kluža i Crvene zvezde počinje u 20:30 po srpskom, odnosno 21:30 po lokalnom vremenu u Rumuniji. Očekuje se da Dejan Stanković ne mijenja mnogo tim koji je odigrao prvi meč. Zna se da za postavu ne konkuriše Filipo Falko, koji je zbog rupture mišića ostao u Beogradu.

KLUŽ: Arlauski - Manea, Buhena, Sestor, Kamora - Sigurjonson, Rodrigez, Sušić, Deak - Omrani, Alibek.

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Gobeljić, Degenek, Pankov, Rodić - Sanogo, Kanga, Ivanić, Katai, Ben - Pavkov.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC