• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kao nekad tata i deda - i on je dao gol za reprezentaciju: Sin legende trese mreže za Island, a igra u Realu!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Arnora i Eidura Gudjonsena, stigao je Andri!

 Sin-Eidura-Gudjonsena-Andri-dao-gol-za-Island Izvor: Profimedia/Instagram/andri.gudjohnsen/Printscreen

Sjajna vijest stiže iz reprezentacije Islanda! Selekcija koja je 2016. stigla do četvrtfinala Evropskog prvenstva možda u posljednje vrijeme nema rezultate kao posljednjih godina, ali i dalje imaju čime da se pohvale.

Andri Gudjonsen postigao je gol na debiju za Island i tako postao treća generacija u svojoj porodici kojem je to pošlo "za nogom".

Andri ima 19 godina i radi se o sinu Eidura Gudjonsena, 42-godišnjeg bivšeg fudbalera i nesumnjivo najboljeg igrača u istoriji Islanda.

Stariji Gudjonsen je za reprezentaciju Islanda odigrao 88 mečeva, postigao 26 golova, a tokom bogate klupske karijere je trofeje osvajao u timovima kao što su Čelsi i Barselona.

No, Eidur Gudjonsen, koji je sada pomoćni trener u reprezentaciji Islanda, naslijedio je svog oca, a Andrijevog dedu. Arnor Gudjonsen je svojevremeno postigao 14 golova u nacionalnom timu, a na posljednjem meču za Island je mjesto ustupio tada tinejdžeru Eiduru, sopstvenom sinu, koji je na istom meču debitovao.

Više od 20 godina kasnije, Eidurov sin je nastavio put porodice Gudjonsen. Andri je debitovao protiv u četvrtak u porazu od Rumunije, dok je u nedjelju protiv Severne Makedonije došao do prvenca u remiju 2:2.

On je postigao izjednačujući gol i tako učinio svog oca ponosnim. Andri Gudjonsen trenutno nastupa u B timu Real Madrida, a ko zna, možda za novih 20 i kusur godina stigne i njegov nasljednik u redove reprezentacije Islanda...

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC