• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Njemačka i Liverpul vjerovali u njega, sa 27 radi u fabrici: Trebalo da postane zvijezda, a karijera mu je uništena!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Nekadašnji fudbaler Bajera i Liverpula, reprezentativac Njemačke u mlađim kategorijama i velika nada evropskog fudbala živi neobičan život.

 samed jesil došao u liverpul sada radi u fabrici Izvor: Profimedia

Kada je Samed Jesil (27) imao 18 godina tadašnji trener Liverpula Brendan Rodžers ubijedio je klupske čelnike da je njemački napadač igrač za engleskog velikana. Iz Bajer Leverkuzena su ga doveli za 1,4 miliona evra, ali može se reći da je to bio ogroman promašaj.

Devet godina kasnije Jesil nastupa samo u amaterskom rangu njemačkog fudbala - za petoligaša DJK Sent Tonis, nakon što nije uspio da se dokaže u četvrtoligašu Homburgu. Danas fudbal igra rekreativno, a ima posao u jednoj fabrici nedaleko od Dizeldorfa koja se bavi proizvodnjom filtera za vazduh.

Možda će vas zanimati

Čovjek koji je na početku svoje karijere čak 34 puta obukao dres mlađih kategorija Njemačke i na tim susretima upisao 31 gol trebalo je da bude novo svjetsko čudo. Liverpul ga je oteo Bajeru, ali kao da je njegova karijera tada prekinula da ide uzlaznom putanjom.

Da li mu nije prijala Engleska... Sigurno su veliku ulogu imale i dve teške povrede ukrštenih ligamenata koje je doživio u roku od dvije godine.

Uglavnom uz dva nastupa za Liverpul dogodila se pozajmica u Lucern, zatim i odlazak u Panatinaikos, a onda i početak njegovog fudbalskog lutanja. Njemački niželigaš Uerdingen, pa turska Ankara Demispor i na kraju Homburg, gdje je stavljena tačka na profesionalnu karijeru. Barem za sada...

Ukoliko ne uspije u namjeri da se vrati u profesionalni fudbal, nastaviće da radi u fabrici. Taj posao pronašao je kako bi se pripremao za život nakon karijere, jer trenutno ne postoje garancije da će ponovo igrati na visokom nivou.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC